Türk gençleri kendi işini kurmak istiyor

Türkiye’nin 30 yaş ortalamasıyla Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip olduğunu belirten İTSO Başkanı Metin Anıl, Türk gençlerinin yüzde 95’inin gelecekte kendi işlerini kurmak istediklerini ve bu potansiyele sahip çıkmak gerektiğini söyledi.

Türk gençleri kendi işini kurmak istiyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Bursa Genç Girişimciler Kurulu İcra Kurulu üyeleri İnegöl’de toplandı. Kurul Başkanı Kağan Yeşil, İnegöl Temsilcisi İTSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Umut Ortakçı, Başkan Yardımcısı Mahir Bayram ve diğer üyeler toplantıda hazır bulundular. Toplantıya ayrıca İnegöl Kaymakamı Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İTSO Kurul’un İTSO temsilcisi Umut Ortakçı, İnegöl ekonomisi hakkında bilgi verdi. Ortakçı, İnegöl’de genç girişimcilerin sayılarının hızla arttığını ve bunda İTSO’nun gençlerin önünü açan çalışmaların büyük payı olduğunu vurguladı.

BU POTANSİYELE SAHİP ÇIKILMALI

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl da toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 30 yaş ortalamasıyla Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip olduğunu söyledi. Avrupa’da 9 ülkede yapılan bir araştırmada Türk gençlerinin yüzde 95’inin gelecekte kendi işlerini kurmak istediklerinin ortaya çıktığını belirten Anıl, bu potansiyele sahip çıkmak gerektiğini söyledi. Anıl, “Bu oran Portekizli gençlerde yüzde 85, İtalyanlarda yüzde 80, İspanyollarda yüzde 78, Hollandalılarda yüzde 62, İngilizlerde yüzde 58 ve Almanlarda yüzde 53 olarak görülüyor” dedi. 

Genç neslin girişimciliğe yöneltilmesi halinde Türkiye’nin önündeki hedeflerine çok hızlı ulaşacağını ifade eden Metin Anıl, “İTSO olarak bu yönde çok büyük bir çaba içindeyiz. Biz geleceğin gençlerimizde olduğunu bilerek çalışmalarımıza yön veriyoruz” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X