Türk Hava Yolları vites büyütecek

Üçüncü Havalimanı’nın devreye girmesiyle çok farklı bir ivme yakalayacaklarını dile getiren THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, gelecek dönemin hem kendileri hem de Türkiye için havalanma dönemi olacağını kaydetti.

Türk Hava Yolları vites büyütecek

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Türk Hava Yolları’nın (THY) bu yılın 9 ayında kârını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50’nin üzerinde artırmasında ortaya koydukları rekabet stratejileri ve bütçe planlarının etkili olduğunu söyledi. Akıllı finansman politikaları, etkin maliyet yönetimi ve düşük yakıt fiyatlarının etkisiyle şimdiye kadarki en iyi 9 aylık bilançoyu elde ettiklerini vurgulayan Aycı, ‘Son çeyrek havacılık sektöründe mevsimsel olarak genelde biraz daha zor geçer. O nedenle bir miktar farklılaşma olabilir. Ama Türk Hava Yolları’nın 2015’i öngördüğümüz ve bütçelediğimiz oranda başarılı bir biçimde kapatacağını düşünüyorum” dedi. Dünya havacılık sektörünün yüzde 5 civarında büyüdüğünü, Türk Hava Yolları’nın 2016 yılı büyümesinin ise bunun üzerinde olacağını kaydeden Aycı, bu yıl yaklaşık 62 milyon yolcu taşıyacaklarının altını çizdi.

BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Günlük yaklaşık bin 200 iniş ve kalkış olduğunu dile getiren Aycı, THY’nin 2016’da daha fazla yolcu taşıyacağına işaret etti. Aycı, “Ekstra kapasite koyacağız. 2016 yılı içerisinde 43 yeni uçak filomuza girecek. Büyüme, kapasite artırımı, yeni hatlar açma hedefimiz devam edecek. İstanbul’da Üçüncü Havalimanı’nın devreye girmesiyle de çok farklı bir ivme yakalayacağız. 2023’te yılda 60 milyon yolcudan 120 milyon yolcuya ulaşmayı, bugün yüzde 2 olan dünyadaki pazar payımızı yüzde 4’e yükseltmeyi, bugün 298 olan uçak sayımızı 450’nin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. 2016’da dünyadaki büyüme hızının üzerinde büyüyen bir Türk Hava Yolları görmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

YENİ DESTİNASYON HEDEFLERİ

Gelecek dönemin hem Türkiye hem de Türk Hava Yolları için yeni bir take off (havalanma) olacağını vurgulayan Aycı, İstanbul’a yapılan Üçüncü Havalimanı’nın denklemi, oyunu Türkiye, Türk Hava Yolları ve ülkedeki tüm sivil havayolu şirketleri lehine değiştiren değerli bir proje olduğunu kaydetti. Bu mega projenin hayata geçmesinin kendilerini yeni stratejilere yönelttiğini ifade eden Aycı, şimdiden bunun çalışmalarını yaptıklarını söyledi. İlker Aycı, 111 ülkede 280 noktaya uçan THY’nin yeni destinasyon hedeflerinin Mauritius, Juba, Madagaskar, Volgograt, Samara, Zaporojan, Phuket, Hanoi, Sevilla, Tebük, Omsk, Chelyabinsk, Atlanta, Mexica City, Havana olacağını belirtti.

ÇOK ÖNEMLİ BİR VİZYON

Üçüncü Havalimanı’nın Türk Hava Yolları’nı dünya havacılık liginde daha üst sıralara taşıyacağını dile getiren Aycı, ‘İstanbul ve ülkemiz için de ciddi bir profil yükselmesine sebep olacak. Bu anlamıyla denklemi değiştirecek çok önemli bir proje, çok önemli bir vizyon. Umarım çok süratli bir şekilde açılır” dedi. İlker Aycı, Türk Hava Yolları Üçüncü Havalimanı’na hazır olduğuna değinerek, hazırlıklarını sürdürdüklerini, paydaşlarla görüştüklerini ve gidişattan çok memnun olduklarını kaydetti.

OSCARLI REKLAM YÜZLERİ

Yeni dönemde Türk Hava Yolları’nın sürpriz reklam yüzleri olacağı bilgisini veren Aycı, “Biri erkek biri kadın olmak üzere Oscarlı iki reklam yüzünü kazandırma çalışmalarımız yoğun şekilde sürüyor. Şu anda henüz imza atmadığımız için isim söyleyemiyorum ama prensipte mutabakat var, el sıkıştık. İmzayı bekliyoruz” diye konuştu. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda 9 ana sponsordan birinin de Türk Hava Yolları’nın olması için el sıkıştıklarını, imzaların ise 10 Aralık’ta atılacağını ifade eden Aycı, milli takımı Avrupa ilerleyişinde de yalnız bırakmayacaklarını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X