Türk iş dünyası kabuğuna sığmıyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türk iş adamlarının yurtdışında yaptığı doğrudan yatırımların, satın almaların ve birleşmelerin her geçen gün arttığını söyledi.

Türk iş dünyası kabuğuna sığmıyor

Özlü, dün İzmir’de yaptığı açıklamada, Organize Sanayi Bölgeleri’ne (OSB) yurt dışında da sanayi bölgeleri kurma imkanı getirdiklerini belirterek, Türkiye’nin 60 yıllık OSB tecrübesini artık yurt dışına aktarmasının zamanının geldiğini ifade etti. Türkiye’deki 300’ü aşkın OSB’de 50 bini aşkın parselde üretim yapıldığını kaydeden Özlü, boş parsellerin de üretime kazandırılmasıyla bu bölgelerdeki istihdamın 2 milyon 200 bine ulaşacağını aktardı. Türkiye’nin katma değeri yüksek, kaliteli ve teknoloji ürünlerine dayanan bir ihracat modeline doğru hızla ilerlediğini söyleyen Özlü, ‘Türk iş dünyası kabuğuna sığmamakta, sınırları aşmaktadır. Gururla belirtmek isterim ki Türk iş adamları ve özel sektörü, yurt dışında bir markadır. Bu markayı yaygınlaştırma ve pekiştirme yolunda atılacak her adım, bizim için çok kıymetlidir. Türk iş adamlarımızın yurt dışında yaptıkları doğrudan yatırımlar, satın almalar ve birleşmeler, her geçen gün artmaktadır. Türk şirketlerinin, yurt dışında yaptıkları doğrudan yatırımlar son 15 yılda 10 kat artmıştır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X