Türk-İş’ten 1 Mayıs için Bursa kararı!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Başkanlar Kurulu kararıyla ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ programının adresini Bursa olarak belirledi. Detayları Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz kaleme aldı.

Türk-İş’ten 1 Mayıs için Bursa kararı!

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Ülkemizde… 3 büyük işçi sendikası konfederasyonu var. Bu 3 konfederasyon içinde, temelleri Bursa’daki Merinos Fabrikası’nda atılan Türk-İş en eskisi ve en büyüğü.

İşte…

En büyük işçi örgütlenmesi Türk-İş bu yıl 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı alışıldığı gibi İstanbul’da değil, Bursa’da kutlama kararı aldı.

Duyunca da…

Türk-İş bünyesindeki en büyük sendika Türk Metal’ın tek kadın şube başkanı olan Türk Metal Bursa Şube Başkanı Selda Tekman’ı aradık.

Şunu söyledi:

“Türk-İş Genel Başkanı Sayın Ergün Atalay’ın liderliğinde, tüm sendika başkanlarımız ve Marmara Bölgesi’ndeki emekçilerimizle birlikte 1 Mayıs’ı bu yıl Bursa’da, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndaki Hastane Alanı’nda kutlayacağız.”

Hedeflerini de açıkladı:

“1 Mayıs Çarşamba günü FSM Hastane Alanı’nda 100 bin kişiyle işçi bayramını kutlamak istiyoruz.”

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X