Türk Kızılayı 30 ülkede 50 bin kişiye kurban eti ulaştıracak

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kınık, Kurban Bayramı’nda 30 ülkede 50 bin kişiye kurban eti ulaştırmayı hedeflediklerini bildirdi.

Türk Kızılayı 30 ülkede 50 bin kişiye kurban eti ulaştıracak

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Kurban Bayramı’nda 30 ülkede 50 bin kişiye kurban eti ulaştırmayı hedeflediklerini bildirdi.

 

Kınık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 148 yıldır ülkenin güvenilen markası olarak gönüller arasında köprüler kurmaya devam ettiklerini dile getirdi.

 

Her yıl olduğu gibi bu sene de Kurban Bayramı’nda hayırseverlerle dünyanın dört bir yanındaki insanlara ulaştıklarını anlatan Kınık, kurban organizasyonunun oldukça meşakkatli bir çalışma olduğunu, buna rağmen Kızılay’ın dünyaya model olacak çalışmaları hayata geçirdiğini vurguladı.

 

Kesilen kurbanları hemen dağıtmak yerine 800 gramlık kıyma ve kavurma halinde, 1,5 yıllık raf ömrü bulunan konserveler hazırlayıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını aktaran Kınık, şöyle konuştu:

 

“Bu çalışma bize yeni insanlara, uzak coğrafyalara her an ulaşabilme imkanı sağlıyor. O yüzden sorumluluğumuzun bilincinde olarak, bu sene çıtayı yükseltiyoruz. Bu kapsamda geçen yıl 19 ülkede 40 bin haneye ulaştık. Bu sene ise hayırseverlerimizin katkısıyla 30 ülkede 50 binin üzerine çıkacağız.”

 

“Tüm hazırlıklarımızı yapıyoruz”

 

Kınık, dağıtımların önceki yıllarda olduğu gibi dünyanın en az gelişmiş ve fakir ülkeleriyle Türkiye’nin gönül coğrafyası olan Balkanlar, Kafkaslar, Afrika ve Uzak Asya gibi bölgelerde yoğunluk kazanacağını kaydetti.

 

Kurban bereketini evlerden başlayarak ülke sınırlarını aşan bir berekete dönüştürmeye çalıştıklarını anlatan Kınık, “İnanın senede sadece evine 1-2 sefer kırmızı et giren insanlar var. Fakirliğin ve açlığın kol gezdiği bu bölgede bizlerin yapacağı çok iş var. Hayırsever vatandaşlarımız, Türk Kızılayı aracılığıyla gönül rahatlığıyla ibadetlerini gerçekleştirebilir. Bunun için biz tüm hazırlıklarımızı yapıyoruz.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X