Türk Metal üniversitesi geliyor

Üniversite kurmak için ön izni aldıklarını belirten Pevrul Kavlak, ”Evraklarımız YÖK’te. Dünyada bir ilki gerçekleştireceğiz” dedi.

Türk Metal üniversitesi geliyor

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, sendika olarak bir üniversite açacaklarını ve işçi çocuklarının burada beş kuruş para ödemeden okuyacağını söyledi.

Türk Metal Bursa Şubesi’nin dün Shareton Otel’de gerçekleştirilen genel kurulunda konuşan Kavlak, üniversite müjdesi verdi. Sözleri sık sık sevgi tezahüratlarıyla kesilen Kavlak, üniversite açacaklarını kaydetti. Burada işçi çocuklarının beş kuruş para ödemeden okuyacağının altını çizen Kavlak, “Dünyada bir ilki gerçekleştireceğiz. İlk defa bir işçi sendikası üniversite kuracak. Bunun ön iznini aldık, evraklarımız YÖK’te. Burada sizlerin çocukları okuyacak. Hem de cebinizden beş kuruş para çıkmadan tam burslu okuyacak. Değerli arkadaşlarım, hepimiz emekçiyiz. Bazen çocuklarımız okuma şansı bulamıyor. İşçi çocuklarını iş garantili meslek sahibi yapacağız” diye konuştu.

BURSLAR ARTIRILACAK

‘Uludağ Otomobilciler Okulu’ projesiyle ilgili de çalışmaların sürdüğünü dile getiren Kavlak, ‘İnşallah en kısa zamanda bütün ayrıntıları ile sizlere açıklayacağız, kamuoyunu bilgilendireceğiz” dedi. İşçi çocuklarına verdikleri bursları da artıracaklarını açıklayan Pevrul Kavlak, işçiden aldıklarını işçiye geri vereceklerini söyledi. Kavlak, ”Bizle aşık atmaya kalkanların aklını alacağız” diye konuştu.

BURSA’DA SENDİKACILIK AKADEMİSİ KURULACAK 

Bursa’da iki ayrı projeyi hayata geçireceklerini açıklayan Pevrul Kavlak şöyle devam etti: ”Önceki gün arkadaşlarım Uludağ üniversitesi ile iki önemli projenin anlaşmasını yaptı. Biri meslek hastalıkları ile ilgili, diğeri ise bu üniversite ile birlikte kuracağımız sendikacılık akademisi. Artık sendikacılar sadece alaylı değil okullu olacak. Araştıran, öğrenen, psikolojiden anlayan, ama daha da önemlisi ülkesine, milletine, bayrağına sahip çıkan sendikacılar olacak.”

ÖZLÜTÜRK GÖREV TAZELEDİ

Türk Metal Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Yılmaz Özlütürk, Shareton Otel’deki genel kurulda yapılan seçimde oy çokluğuyla görev tazeledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X