‘Türk milleti adına verilen karar vicdanlara oturmalı’

Mudanya Adliyesi’nin yeni binasının açılış törenine katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Türk milleti adına verilen karar vicdanlara oturmalı, vicdan arkasında durabilmeli” diye konuştu.

‘Türk milleti adına verilen karar vicdanlara oturmalı’

Mudanya Adliyesi’nin yeni binasının açılış töreni öncesi kalabalığa seslenen Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, adalete olan güvenin sarsıldığını ifade etti. Müezzinoğlu, “3-4 arkadaşımız veya görevli, bu milletin milli iradesiyle çeteleşerek milli iradeye tuzak kuramaz. Bu tuzaklara tavır koymayan bir adalet camiası, milletin vicdanındaki itibarını yukarıya taşıyamaz. Toplum bağımsız ve tarafsız bir adalet bekliyor. Milletin vicdanında adaletin tarafsızlığı ve bağımsızlığı konusunda içimiz ne yazık ki buruk. Bu millet geleceğe adalet anlamında daha güvenle yürümek istiyor. Adaletin vicdanları sızlatmaması gerekir. Ama ne yazık ki zaman zaman bu anlamda vicdanların sızladığı ve adaletten olan duygunun sarsıldığı dönemleri bu millet yaşadı. Bu kararlara da katlanmak zorunda kaldı. Ümit ederim ki Türk milleti adına verilen karar vicdanlara oturmalı, vicdan arkasında durabilmeli” dedi.

Bu milletin vicdanında hala ağır izlerini taşıdığı süreçlerin yaşandığını belirten Müezzinoğlu, “Birileri darbe yaparak milli iradeyi idama götürmek istedi. 27 Mayıs’ı bu millet unutmadı. Milli iradenin temsilcilerine biri darbe yaptı. Darbe yapılan irade esasında şahıslar değil, milli iradeydi, demokrasiydi, sandığın iradesiydi. Darbeyi yaptı, savcılardan hüküm vermesini istedi. O günkü savcı da ‘Ben ne yapayım? Yukarısı öyle istiyor’ dedi. Şimdi bu yüce Türk milleti adına verilmiş karar vicdanlara oturabiliyor mu? 1960’den 2015’e aradan 55 sene geçiyor. Ama vicdanlar hala diyor ki, ‘Burada adalet, benim vicdanımı kararttı, kanattı’. Toplumun milli iradesinin çeşitli güç odaklarıyla zedelenmesi halinde demokrasi ve hukuk devleti olunamaz” diye kaydetti.

Türk milleti adına karar verirken bu kararın vicdanlarla örtüşüp örtüşmediği konusunda bundan sonra çok daha dikkatli olunması gerektiğini ifade eden Müezzinoğlu, daha sonra yeni adliyenin kurdelesini kesti ve binayı gezdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X