Türk mobilyası el işçiliğinde rakipsiz

Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan, Türkiye’nin Ortadoğu ve Balkanların en fazla mobilya üreten ülkesi olduğunu söyledi.

Türk mobilyası el işçiliğinde rakipsiz
Sektörün özelikle yurt dışına açılmada sorun yaşadığını, bu yönde yapılacak tüm çalışmalar için devlet desteğinin şart olduğunu vurgulayan Ercan, Almanya, İtalya ve İskandinav ülkelerinde pahalı işçiliğe karşı Türkiye’de bu unsurun daha hesaplı olduğunu kaydetti.

El yapımı mobilyada dünyada marka olduklarına dikkat çeken Ercan, ”Kalite, estetik ve fiyat unsurları göz önüne alındığında sektör son derece avantajlı. Biz, el imalatı dediğimiz mobilyada dünyada rakipsiz ve tek ülkeyiz. İtalya ve Çin dahil hepsi teknolojik gelişmelerden faydalanıp, kopyalama, klonlama sistemine gidiyorlar. Eğer bu potansiyelimizi iyi değerlendirirsek sektörün ihracatı daha fazla artacaktır. Biz el emeği spatila, iskarpila ile oyma yapıyoruz. Bizim oymalarımız hat sanatı noktasında ince ve işçiliği zarif olan oymalar. O bakımdan dünyada bizim üzerimize bu manada çalışacak bir ülke yok” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X