Türk şirketi indirim iptalini yalanladı

Türk Enerco Enerji şirketi, Gazprom’un Türkiye’den 6 şirkete uyguladığı yüzde 10’luk indirimi kaldırdığına ilişkin haberleri yalanladı.

Türk şirketi indirim iptalini yalanladı

Rus haber ajansı Ria Novosti, Türk Enerco Enerji şirketi basında çıkan, Gazprom’un 6 özel Türk şirketine uyguladığı yüzde 10,25’lik indirimi kaldırdığına ilişkin haberleri yalanladığını yazdı.

 

Daha önce yılda 10 milyar metreküp Rus doğalgazı ithal eden Enerco Enerji, Avrasya Gaz, Bosphorus gas, Shell Enerji, Batı Hattı ve Kibar Enerji olmak üzere 6 Türk şirketinin 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren Gazprom’un uyguladığı yüzde 10,25’lik indiriminden faydalanamayacağı bildirilmişti.

 

Şirket temsilcisi tarafından Rus haber ajansı Ria Novosti’ye yapılan açıklamada, “Gazprom’un Türk şirketlerine uyguladığı yüzde 10,25’lik indirimi iptal ettiği haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Gazprom kendi inisiyatifi ile kontrattaki fiyatı değiştiremez ve indirimi iptal edemez. Fiyatın ve uzun vadeli kontrattaki koşulların tekrar gözden geçirilme talebi halinde taraflar 6 ay içerisinde görüşürler. Eğer bir sonuca varılmazsa şu anda Botaş ve Gazprom arasında olduğu gibi uluslararası mahkemeye başvurulabilir” dendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X