‘Türk şirketleri dünyaya ABD’den açılacak’

ABD’nin Ankara Ticaret Müsteşarı Farris, Türk şirketlerinin “SelectUSA Yatırım Zirvesi”ne büyük ilgi gösterdiğini belirterek “Bu, küresel büyüme yolunda atılabilecek büyük bir adım” dedi.

‘Türk şirketleri dünyaya ABD’den açılacak’

ABD’nin Ankara Ticaret Müsteşarı Larry Farris, Türk şirketlerinin “SelectUSA Yatırım Zirvesi”ne büyük ilgi gösterdiğini belirterek, “Katılımcı şirketlerin çoğu ABD’ye girmeyi, dünya pazarlarına açılmanın bir yolu olarak görüyor. Bu, Türk şirketlerinin küresel büyüme yolunda atabileceği stratejik bir adım” dedi. 

Farris, ABD’deki  yatırım olanaklarının tanıtılması amacıyla başkent Washington’da düzenlenen SelectUSAYatırım Zirvesi ve Türkiye – ABD ticari ilişkilerini AA muhabirine değerlendirdi. 

Bu yıl ikinci kez düzenlenen Zirveye yönelik talebin, ilkine kıyasla çok daha yüksek olduğunu dile getiren Farris, Türkiye’den 20 şirket ve 8 iş derneği temsilcilerinin, 2 bin 600’ün üstünde katılımcının arasında yer aldığını bildirdi. 

Farris, artan katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Bu sene Zirveye Türkiye’den çok güçlü bir heyet katıldı. Gerçekten kaliteli şirket ve iş dernekleri kapsayan Türk delegeler, ABD’yi küresel seviyedeki faaliyetlerini daha verimli ve etkin hale getirmek için kullanmanın yollarını araştırdı. Bu, hem ABD hem Türkiye için mükemmel bir fırsattı” ifadelerini kullandı. 

“Türk şirketleri, dünyaya ABD’den açılacak” 

Farris, ayrıca Zirveye katılan Türk temsilcilerin birçok farklı eyalet ve belediyenin yatırım olanakları, teşvikleri ve ekonomik şartları konusunda bilgi aldığını belirtirken, temsilcilerin kendilerine sunulan hizmetten oldukça memnun kaldığını aktardı. 

Bu noktada, “Katılımcı şirketlerin çoğu ABD’ye girmeyi, dünya pazarlarına açılmanın bir yolu olarak görüyor. Bu, Türk şirketlerinin küresel büyüme yolunda atabileceği stratejik bir adım” görüşünü paylaşan Farris, ABD’nin müzakerelerini sürdürdüğü serbest ticaret anlaşmalarının, ülkeye yatırım yapan şirketleri hedeflerine daha da yaklaştıracağını ifade etti.

Ticaret hacmi, Türk ihracatçılarının lehine gelişiyor

Farris, Türkiye’nin ABD’ye olan ihracatının hızla artığına da değinirken, sözlerini “İnsanlar, ABD’nin Türkiye’yle ticaret fazlası olduğundan bahsediyor. Bu doğru ancak, ticaret fazlamız giderek küçülüyor. ABD ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi, Türk ihracatçılarının lehine gelişiyor” şeklinde tamamladı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X