Türk ‘sniper’lar burada yetişiyor

Türkiye’nin keskin nişancılarını yetiştirdiği TSK Atıcılık ve Uzman Nişancı Eğitim Birlik Komutanlığı’nda eğitim alan uzman askerler, kapılarını gazetecilere açtı.

Türk ‘sniper’lar burada yetişiyor

Ülke genelindeki profesyonel askerler arasından seçilerek birliğe gelen personele atış teknikleri, özel kamuflaj, sabır ve ‘tek atışta imha’ eğitimleri veriliyor. Eğitimlerin ardından uzmanlaşan keskin nişancılar, tek atışta keskin nişancı silahı Accuracy ile hedefi bin 400 metreden vurabiliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne keskin nişancı yetiştiren Atıcılık ve Uzman Nişancı Eğitim Birlik Komutanlığı’nın (ATUNEB) Komutanı Piyade Albay Çağlayan Polat, ‘7 kilometrelik alanda muharebe şartlarını canlandırarak normal atış poligonunda değil de adeta arazide muharebe ortamında atışların yapılmasını sağlayacak şekilde tedbir alıyoruz. Kısa mesafe ve uzun mesafe atış poligonlarımız mevcut’ dedi. Bilgisayar destekli atış eğitimini dünya standartlarında atış poligonlarında verdiklerini anlatan Polat, işin sırrının kamuflaj ve sabırda olduğunu, keskin nişancılıktaki ‘tek atışta imha’ kuralını başarıyla uyguladıklarını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X