Türk turizmine Almanya morali

Dünyanın en önemli denizcilik fuarı Boot Düsseldorf 2016 Fuarı, kruvaziyer turizmindeki arka arkaya yaşanan iptaller nedeniyle yeni sezona endişeli hazırlanan Türk turizmine moral verdi

Türk turizmine Almanya morali

Dünyanın en önemli denizcilik fuarı Boot Düsseldorf 2016 Fuarı, kruvaziyer turizmindeki arka arkaya yaşanan iptaller nedeniyle yeni sezona endişeli hazırlanan Türk turizmine moral verdi. 60 ülkeden 2 bine yakın katılımcının yer aldığı fuarda, ziyaretçiler Türk firmalarının stantlarına büyük ilgi gösterdi.

 

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi’nden yapılan açıklamada, odanın “Come Surf Turkey” sloganıyla yer aldığı fuarda, Ayvalık, Dikili, Çeşme, Kuşadası ve Ege kıyılarının deniz turizmi potansiyelinin tanıtıldığı bildirildi.

 

23-31 Ocak tarihlerinde açık kalacak ve 250 bine yakın ziyaretçinin beklendiği fuarda, Çeşme Kaymakamlığı, Dikili Belediyesi, Ayvalık Belediyesi ve Çeşme Belediyesi’nin yer aldığı DTO İzmir Şubesi’nin standını her gün binin üzerinde kişinin ziyaret ettiği belirtildi.

 

Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran ile Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk’ün, uluslararası tur operatörleri, katılımcılar ve ziyaretçilerle bir araya gelerek, Türkiye’nin tarih zenginliğini, doğal güzelliğini ve deniz turizmi imkanlarını anlattığı kaydedildi.

 

Dünyanın en önemli deniz turizmi buluşmasına Türkiye’nin damgasını vurduğunu belirten Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, fuarın marinalardan dalış kulüplerine, otelcilerden sörfçülere kadar herkese moral verdiğini kaydetti.

 

Güvenlik endişesi nedeniyle Türkiye’ye yönelik tereddütlerin azaldığına dikkati çeken Öztürk, “Almanya’dan ülkemize 5 buçuk milyona yakın turist geliyor. Alman turistlerin aklına Türkiye deyince sadece güneş, kum, deniz gelmiyor. Turizmciler rüzgar sörfü, kite sörf, dalış, mavi yolculuk gibi alternatif turizmi de istediklerini, bu nedenle Türkiye’den vazgeçmeyeceklerini ifade ediyorlar” dedi.

 

Fuarda her anı ve fırsatı çok iyi değerlendirerek tanıtım yapmaya çalıştıklarını belirten Öztürk, ziyaretçilere Türkiye’nin tüm kıyılarını harita üzerinde nokta nokta anlattıklarını vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X