Türk Ulaşım-Sen Sivas Şube Başkanı Albayrak:

Türk Ulaşım-Sen Sivas Şube Başkanı Nurullah Albayrak, 657 devlet memurları kanunun kaldırılmasının ülkede kaos yaratacağını söyledi.

Türk Ulaşım-Sen Sivas Şube Başkanı Albayrak:

Türk Ulaşım-Sen Sivas Şube Başkanı Nurullah Albayrak, 657 devlet memurları kanunun kaldırılmasının ülkede kaos yaratacağını söyledi. Albayrak yaptığı açıklamada,”Benden olmayanı yaşatmam mantığıyla hareket eden siyasi irade sürekli işçi, memur ayrımının kaldırılması memur ve işçilerin şirketlerde olduğu gibi kolayca işten çıkarılması ve benden olmayanı yaşatmam mantığından öte bir davranış değildir. Dünyanın her yerinde ve Avrupa’da olduğu gibi ülkemizde de memurun ve işçini yaptığı işler belirlenmiştir. Bizler çalışan memurların arasındaki insanca çalışma koşulları eşit işe eşit ücret emeklilerin, asgari ücretlinin insanca yaşayabileceği kimseye muhtaç olmadan hayatını idame ettireceği koşulları bekliyoruz.”dedi. Albayrak, açıklamasının devamında şunları kaydetti: “Türkiye cumhuriyetinin kurulmasının ardından devlette görev yapan memurların güvencesi memur muhakeme kanunu ile yasalaştırmış bunu yaparken memur devleti simgeler, devleti temsil eder, devletin gücünü temsil eder. Daha sonraki düzenlemeyle 657 sayılı devlet memurları kanunu yasalaştırılmıştır. Memur kavramı önemli bir kavramdır. 657 sayılı devlet memurları kanunun T.C anayasası ile verilmiştir bir kanundur ve çalışanlar arasında hiyerarşiyi sağlar. Böyle iken bugün memurlar anayasanın doğrultusunda bazı gerçekleri de söylüyor ve haykırıyoruz. Bakın ülkede bir buçuk milyon taşeron çalışan personel var. Bunlar mevcut iktidarın 13 yıllık döneminde de TÜİK ve devlet istatistik enstitüsünün verilerine göre yoksulluk demiyoruz açlık sınırının altında yaşıyor.” Albayrak, sendika olarak 657 sayılı devlet memurları kanunu ve memurların iş güvencesinin kaldırılmasına şiddetle karşı çıkacaklarını belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X