Türkav’da Türkçülük Günü Kutlandı

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen konferansta “3 Mayıs Türkçülük Günü” kutlandı. TÜRKAV Konferans Sal…

Türkav’da Türkçülük Günü Kutlandı

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen konferansta “3 Mayıs Türkçülük Günü” kutlandı. TÜRKAV Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe yoğun ilgi gösterildi. TÜRKAV Eskişehir Şubesi Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi Araştırma görevlisi Muhammet Bahadır Ayas, açılış konuşması yaptı. 3 Mayısın Türk milletinin yeniden dirilişinin ve uyanışının günü olduğunu belirten Ayas, “3 Mayıs 1944’de, ülkemizin her yanında Türk milletinin asil evlatları milli direnci tekrar yeniden canlandırmışlardır” dedi. Türkçülük konferansını veren şair ve yazar Ahmet Urfalı ise, konunun tarihi süreç içerisinde değerlendirilmesi gerektiğini anlattı. Urfalı, 3 Mayıs 1944’ te yaşanan olayların Türklüğün geleceğine ışık tuttuğunu belirterek, “Bu ve buradan birçok ders çıkartılması gerekiyor. Türkçülük hareketi, Türk milletinin varlık ve birliğinin sağlanması ve sürdürülmesi düşüncesinden kaynaklanıyor. Bu hareket, aynı zamanda dünya barışını sağlayacak bir özelliğe de sahiptir. İçinde düşmanlık taşımayan bu düşünce, hiçbir toplumun gözyaşları üzerine inşa edilmedi. Türkçülük hareketi, aziz milletimiz varlığını sürdürdüğü müddetçe yaşayacaktır’’ şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X