Türkçe kitaplar 27 yıl sonra yenilendi

Bulgaristan genelinde bu yıl ‘seçmeli’ ya da ‘zorunlu seçmeli’ ders olarak Türkçeyi tercih eden 5 bin 159 öğrenci, 27 yıl aradan sonra ilk kez yenilenen ders kitaplarına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Türkçe kitaplar 27 yıl sonra yenilendi

Bulgaristan Bilim ve Eğitim Bakanlığı tarafından yenilenen ve 10 kişilik uzman ekibin hazırladığı Türkçe ders kitapları, yıllık müfredata uygun olarak oluşturuldu. Çağdaş Türkçe ile yazılan ve öğrencilerin ilgisini çekecek renkli resimler eklenen Türkçe kitaplarının edebiyat bölümünde de Bulgaristan’daki Türk yazar ve şairlerin eserleri daha fazla yer alıyor.

Dili sadeleştirilmiş, görsel bölümü zenginleştirilmiş yeni Türkçe kitaplar öğrencilerle birlikte Türkçe öğretmenlerini de mutlu etti.

Bilim ve Eğitim Bakanlığının ‘genel eğitim dersleri’ listesinde yer almadığı gerekçesiyle finanse etmediği yeni Türkçe kitapları, çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) tarafından bastırılarak dağıtıldı.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X