Türkçe tahribata uğruyor

Türk dilinin geldiği nokta ve geleceği Türkiye Dili ve Edebiyat Derneği Bursa Şubesi tarafından düzenlenen ‘Güzel Dilimiz Türkçe` paneliyle masaya yatırıldı.

Türkçe tahribata uğruyor
SEYİT GÜNDOĞAN
 
Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleşen panelin moderatörlüğünü Türkiye Dili ve Edebiyat Derneği Bursa Şube Başkanı Özgen Keskin yaparken, konuşmacı olarak da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türkiye Dili ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı Ekrem Erdem ile Türkiye Dili ve Edebiyat Derneği Bursa Şubesi İstişare Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Algül katıldı.
 
Panelin açılış konuşmasını yapan Türkiye Dili ve Edebiyat Derneği Bursa Şube Başkanı Özgen Keskin, Türkçe’yi doğru kullanmak, geliştirmek, yeni yazarlar ve eserler kazandırmak hedefiyle yola çıktıklarını belirterek, Türkçeyi güzelleştireceklerini, geliştireceklerini ve daha doğru konuşulmasını sağlayacaklarını ifade etti.
 
‘DİLİ ANLAŞILMAZ HALE BİZ GETİRDİK’
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türkiye Dili ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı Ekrem Erdem de Türkçe’nin uğradığı tahribata dikkat çekti. Bütün tahribatlara rağmen dilin kendini koruduğunu kolladığını kaydeden Erdem, ancak günümüzde dilimizin DNA’sını bozacak uygulamalarla karşı karşıya olduğumuzu söyledi.
 
Türkçe’nin bugün kelime sayısı en çok olan dil olduğu iddiasında bulunan Erdem, “Türkçe 8 bin yıl önce konuşulan, çok köklü ve eski bir dildir. Dilimiz kimliktir, kişiliktir. Çocuklarımızın geleceği açısından mutlaka onlara Türkçe’yi çok iyi öğretmek durumundayız. Bu her annenin, babanın, devletin, milletin görevidir” dedi.
 
‘EN ÜST DEĞERİMİZDİR’
 
Türkiye Dili ve Edebiyat Derneği Bursa Şubesi İstişare Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Algül ise, “Türkçe sadece bir iletişim aracı değil, dini değerlerimizin, ahlaki ve kültürel değerlerimizin, geleneklerimizin, tarihimizin, bizi biz yapan ve bizi geleceğe taşıyacak anlamlı düşünce dünyamızın harmanlandığı üst değerlerden biridir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X