Türkeş: 1 Kasım’dan sonra başkanlık sistemi…

Başbakan Yardımcısı Türkeş, başkanlık sisteminin 1 Kasım’dan sonra iş başına gelecek siyasi iktidarın gündeminde olacağını söyledi.

Türkeş: 1 Kasım’dan sonra başkanlık sistemi…

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, “7 Haziran seçimi sonrasındaki tekrar koalisyon ihtimallerinin Türkiye’de doğmuş olması, hele de uzlaşmaz liderlerle koalisyonların yapılamamış olması, sanıyorum ki tekrar başkanlık sistemini tartışıyor, konuşuyor ve değerlendiriyor olmamızı gerektirecektir gelen günler içinde. Bu, bizim gibi iş başındaki bir seçim hükümetinin görev kapsamına girmez. Bu, 1 Kasım’dan sonra iş başına gelecek olan siyasi iktidarın gündeminde olacaktır” dedi. 

Türkeş, AA’ya açıklamalarda bulundu.

MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in başkanlık sistemiyle ilgili düşünceleri hatırlatılarak, “Bugünkü MHP yönetiminin başkanlık sistemi karşıtlığını nasıl yorumluyorsunuz” sorusu üzerine Türkeş, sistem yürüdüğü sürece devletin sistemi değiştirmeye çalışmadığını ifade etti. 

Parlamenter sistem işliyor ve fonksiyon görüyorsa, durduk yerde “yönetim tarzını değiştirelim” diye bir düşüncenin ortaya atılmayacağını bildiren Türkeş, “Zamanında da koalisyonlar, koalisyonların uzun süreli olmayışı, uzlaşma sağlanamaması gibi yaşanan sıkıntılar nedeniyle rahmetli Türkeş hem bazı beyanlarında hem de bazı kitaplarında bu sisteme değinmişti” dedi.

MHP’nin mevcut yönetiminin, başkanlık sistemine gerek olmadığını savunduğunu belirten Türkeş, şöyle devam etti:

“Ama 7 Haziran seçimi sonrasındaki tekrar koalisyon ihtimallerinin Türkiye’de doğmuş olması, hele de uzlaşmaz liderlerle koalisyonların yapılamamış olması, sanıyorum ki tekrar başkanlık sistemini tartışıyor, konuşuyor ve değerlendiriyor olmamızı gerektirecektir gelen günler içinde. Bu, bizim gibi iş başındaki bir seçim hükümetinin görev kapsamına girmez. Bu, 1 Kasım’dan sonraki iş başına gelecek olan siyasi iktidarın gündeminde olacaktır.” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X