Türkeş: Başkanlık tartışması için çok erken

Başbakan Yardımcısı Türkeş, yeni anayasa ve başkanlık tartışmalarının çok erken olduğunu belirterek, “Bilen bilmeyen konuşuyor. Ben bunların Meclis çalışmaya başladıktan sonra ele alınması gerektiğine inanıyorum”dedi.

Türkeş: Başkanlık tartışması için çok erken

Milletvekili seçiminin ardından 26. Dönem Parlamentosunda kayıt işlemleri sürüyor.

Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş Türkiye’nin seçim yenilemeyi ilk defa gerçekleştirdiğini belirtti.

Seçimlere katılım oranının yüksek olduğunu ifade eden Türkeş, “Bu seçimde katılımın ve sayımın net ve berrak olduğuna farklı sivil toplum örgütleri de işaret etti. Biz bir seçim hükümetiyiz. Demek ki başarılı iş yaptık denilebilir” ifadesini kullandı.

Türkeş, MHP’den ihracına ilişkin açtığı davayla ilgili soru üzerine, bu tartışmanın bir hukuksuzluğu düzeltme tartışması olduğunu bildirdi.

Türkeş, “Ben AK Parti’den seçildim. Bundan sonraki Meclis çalışmalarına da AK Parti milletvekili olarak devem edeceğim. Ancak, öfkeyle kalkan zararla oturur. Hukuksuz yapılan işin düzeltilmesiyle ilgili hukuk yoluna gidilmiştir. Oradan atılmamam gerektiğini hukuk tespit eder inşallah” diye konuştu.

MHP’nin seçimlerde aldığı sonucu nasıl değerlendirdiği sorusuna, “Onu, sayıları epey azaldı ama buraya gelen MHP’li bir arkadaşa soracaksınız. Ben AK Parti Milletvekiliyim, yakışık almaz” yanıtını veren Türkeş, Çözüm Süreci’nde izlenecek yola ilişkin bir başka soru üzerine de bunun yeni kurulacak hükümetin üyelerine sorulması gerektiğini kaydetti.

Gazetecilerin “Kabinede sizin de devam edeceğiniz söyleniyor” sözüne “Bilmiyoruz” karşılığını veren Türkeş, “Beklentiniz var mı?” sorusunu “İnşallah” diye yanıtladı.

Türkeş, yeni anayasa ve başkanlıkla ilgili soruya ise “Bunların hepsi çok erken. Medyada çok zamansız başlamış anayasa tartışması ve gereksiz. Ortalık bulandırmaya çalışılan, zemini olmayan, başkanlıkla ilgili bilen bilmeyen konuşuyor. Ben bunların Meclis çalışmaya başladıktan sonra ele alınması gerektiğine inanıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Sarıhan kitap armağan etti

Kayıt yaptırmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, CHP’nin bu seçimlerden başarısız çıktığı iddialarına katılmadığını belirterek, Türkiye’nin olağanüstü koşullar yaşadığını ve AK Parti’nin kendi gücünü artırabilmek için bütün yolları denediğini savundu.

Bu durumdan halkın son derece tedirgin olduğunu belirten Sarıhan, “Bu sonucun bu ortamla çok bağlantılı olduğu düşüncesindeyim. Partimizin aldığı sonucun ‘çok yüksek başarı’ diye ifade edilmesi mümkün değil ama içinde bulunduğumuz koşullar gözönüne alındığında bu durum olumlu. Şimdi biz bıraktığımız yerden başlayıp mücadele edeceğiz” dedi.

Sarıhan, AK Parti’nin eleştirdikleri eylem ve işlemlerine karşı hukuki yolla direnmeye devam edeceklerini belirtti.

CHP’de kongre talepleriyle ilgili bir soru üzerine, enerjiyi parti içine harcamanın doğru olmayacağını ifade eden Sarıhan, “Bazı talepler var. O talepler demokratik talepler olarak değerlendirilir. Onu değerlendirmek kendi takdirleri içindedir” diye konuştu.

Sarıhan, kayıt yaptıran milletvekillerinin yöresel tatlarını beraberinde getirdiğini anımsatarak, “Ben daha tatlı bir şey getirdim, kitap getirdim. Bu, benim şekerlerimdir, size sunuyorum” diyerek, eşi Zeki Sarıhan’ın “Kurtuluş Savaşı Kadınları” adlı kitabını gazetecilere armağan etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X