‘Türkiye 3000’de AB üyesi’

İngiltere’de referanduma iki gün kala AB yanlısı 3 puan öne geçerken, Başbakanı Cameron’dan da bir çağrı geldi. Cameron, ‘Türkiye AB üyesi olacak diye hayır oyu kullanmayın’ dedi ve Türkiye’nin önümüzdeki on yıllarda AB’ye girme ihtimali bulunmadığını söy

‘Türkiye 3000’de AB üyesi’

Britanya’da bu Perşembe gerçekleşecek Avrupa Birliği’ndeki (AB) nihai durumla ilgili kararın verileceği referandum öncesi konuşan Başbakan David Cameron, Türkiye’nin AB’ye üye olacağı öne sürülerek oy istendiğini belirterek, ‘Ancak Türkiye’nin önümüzdeki 30-40 yıl boyunca AB’ye girme ihtimali bulunmuyor’ dedi 

Daha önce de Türkiye’nin AB’ye 3 bin yılında gireceğini savunan Cameron, ‘Türkiye’nin Batı eğilimli bir ülke olmasını istiyoruz. Bir demokrasi olmasını, hukukun üstünlüğüne sahip olmasını istiyoruz. Ancak hiç kimsenin bu referandumda Türkiye’nin AB’ye girecek olmasına dayanarak oy vermesini istemem çünkü bu, olmayacak’ dedi.

TEK BİR UZMAN YOK

İngiliz yayın kuruluşu BBC’deki programda Cameron, kendisine yöneltilen ‘Türkiye’nin AB’ye katılmasını veto edecek misiniz’ sorusuna ise Türkiye’nin AB üyeliğinin kısa vadede gerçekleşmeyeceğini düşündüğünü belirtti. Cameron, Bu konu, referandum sürecinde dikkati başka yöne çekmek için kullanılan bir konu. Ülkemizde ya da Avrupa’da, Türkiye’nin gelecek 30 yılda AB’ye katılabileceğini söyleyecek tek bir uzman bulamazsınız. Katılım için 35 müzakere başlığını açıp kapatmanız gerekiyor. Türkiye sadece bir başlığı kapattı, bu hızla Türkiye 3 000 bin yılında üye olur’diye yanıtladı. 

Bu arada İngiliz milletvekili Jo Cox’un silahlı saldırıda öldürülmesinin ardından, anket sonuçlarında değişiklik gözleniyor. Perşembe günü yapılacak oylama öncesi AB’de kalma yanlısı kampanyanın ivme kazandığı görülüyor. İngiltere’nin AB’de kalmasını isteyenler 2 ile 3 puan öne geçmiş durumda.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X