‘Türkiye ABD’nin kararına çok sert ve kararlı bir cevap vermeli’

BBP Genel Başkanı Destici, Türkiye’nin, ABD’nin terör örgütü PYD’ye silah gönderme kararına mutlaka çok sert ve kararlı bir cevap vermesi gerektiğini söyledi.

‘Türkiye ABD’nin kararına çok sert ve kararlı bir cevap vermeli’

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ABD Başkanı Donald Trump’ın terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’ye silah verilmesi talimatı ile idam cezasının getirilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Güçlü istihbarat örgütleri bulunan ABD’nin, PYD’nin PKK’nın bir kolu olduğunu herkes gibi bildiğine dikkati çeken Destici, “ABD, PYD ve YPG ile Suriye’nin kuzeyinde birlikte hareket etmeye devam ediyor. Birlikte hareket etmenin ötesine geçiyor ve ağır silah yardımları yapıyor. Bugüne kadar bu yardımlar el altından gizli bir şekilde yapılıyordu ama dün itibarıyla resmen ABD Başkanı Trump’ın, bu yardımı onaylamasıyla, yardımın yapılması talimatını vermesiyle birlikte alenen bütün uluslararası kuruluşların ve dünyanın gözü önünde yapmaya başladığını görüyoruz.” dedi.

“En iyi cevap, Amerikan silahlarını ellerinde bulunduran teröristlerin temizlenmesidir”

ABD’den yapılan, “Türkiye endişe duymasın, güvence veriyoruz” yönündeki açıklamaları da hatırlatan Destici, şöyle konuştu:

“Neyin güvencesini veriyorsunuz Türkiye’ye? PKK’ya, PYD’ye ve YPG’ye ağır silah, Türkiye’ye güvence, yani gerçekten çok gayri ciddi bir açıklama, kabul edilebilir bir açıklama değil. Türkiye’nin buna mutlaka ama mutlaka çok sert ve kararlı bir cevap vermesi lazım. Bu cevap da sözle olmaz, buna verilebilecek en güzel, en eyi ve en doğru cevap, Amerikan silahlarını ellerinde bulunduran PKK’lıların, PYD’lilerin, YPG’lilerin imha edilmesi o bölgeden temizlenmesidir. Amerikanın verdiği silahlarla birlikte. Buna verilebilecek en güzel ve en doğru cevap budur.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X