Türkiye ABD’yi yalanladı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Habertürk televizyonunda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Çavuşoğlu, ABD’nin İncirlik’ten kalkarak Suriye’ye operasyon gerçekleştirdiğine yönelik açıklamasını yalanladı.

Türkiye ABD’yi yalanladı

Dün İncirlik’ten kalkan ABD uçakları ve terör örgütleri ile mücadeleye ilişkin Çavuşoğlu, “Dün İncirlik’ten kalkan ABD uçakları IŞİD’i vurmadı herhangi bir operasyona katılmadı. ABD ile varılan mutabakatta PYD ile mücadele yok doğrudan PYD’yi hedef almıyoruz. Güvenlikli bölgede ne DAEŞ’in ne PYD’nin burada olmasını istemeyiz. PKK’nın Türkiye’deki terör saldırılarından dolayı PYD’de de rahatsız” dedi. 

“İNCİRLİK’TEN KALKAN ABD UÇAKLARI IŞİD’İ VURMADI” 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Habertürk TV’de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Dün İncirlik’ten kalkan ABD uçakları ve IŞİD ile mücadeleye ilişkin Çavuşoğlu, “İncirlik’ten dün kalkan ABD uçakları herhangi bir operasyona katılmadı, keşif uçuşları yapıyorlar. Dün ABD uçakları IŞİD’i vurmadı. Bugüne kadar Türkiye’den kalkan uçaklar henüz operasyona katılmadı. Keşif uçuşları yapıyorlar. Önümüzdeki süreçte operasyonu birlikte yürüteceğiz. İleriki günlerde başlayacak” diye konuştu. 

“BİZ ŞU ANDA DOĞRUDAN PYD’Yİ HEDEF ALMIYORUZ” 

ABD ile varılan mutabakatta PYD ile mücadelenin söz konusu olmadığını vurgulayan Çavuşoğlu, “PYD şu anda hedefimizde değil. Ancak uygulamalarını desteklediğimiz anlamına gelmesin. PYD, IŞİD’le çatıştığı için destek gördü ancak PYD Suriye’de barış için mücadele eden bir unsur değil. Biz şu anda doğrudan PYD’yi hedef almıyoruz ancak PYD’ye yaptığımız eleştiriler net. Şu anda doğrudan hedefimiz DAEŞ’le mücadele. Ancak PYD’ye uyarılarımızı yapıyoruz. ABD’de yapıyor” açıklamasında bulundu. 

“PKK’NIN TÜRKİYE’DEKİ TERÖR SALDIRILARINDAN DOLAYI PYD’DE DE RAHATSIZ

Çavuşoğlu, “Son zamanlarda PKK’nın Türkiye’deki terör saldırılarından dolayı aldığımız bilgilere göre PYD’de de rahatsız” dedi. 

“GÜVENLİKLİ BÖLGEDE NE DAEŞ’İN NE PYD’NİN BURADA OLMASINI İSTEMEYİZ”

Çavuşoğlu, “Biz Türkiye’de PKK’ya DHKP-C ve DAEŞ’e karşı mücadele yürütüyoruz. İçeride tüm terör örgütleriyle bir mücadele içerisindeyiz. Güvenlikli bölgeye ılımlı muhalefetin güçleri olması en doğrusudur. Bunlar Suriye’nin bütünlüğü için mücadele eden unsurlar. Biz ne DAEŞ’in ne PYD’nin burada olmasını istemeyiz. Çünkü bu durum orayı güvenli bölge olmaktan çıkartır. Bu noktada ABD ile bir görüş ayrılığımız yok. Müttefikimiz ve dostumuz ABD ile anlaşmamız da bu yönde” ifadelerini kullandı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X