Türkiye AB’ye rest çekti

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Türkiye raporuna, “Ermeni soykırımı iddialarını” da içeren şekilde 442 değişiklik önergesi verilmesi Ankara ile Brüksel arasındaki gerilimi artırdı.

Türkiye AB’ye rest çekti

Hürriyet’n haberine göre, 18-19 Şubat’ta İstanbul’da yapılması kararlaştırılan Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) toplantısı iptal edildi.

Toplantıyı Türkiye’nin tek taraflı olarak iptal ettiği ortaya çıktı. 

Ankara’nın bu kararı, AP’nin Türkiye raporuna verilen soru önergelerine diplomatik tepki olarak değerlendirildi.

AP’deki Hıristiyan Demokrat Türkiye raportörlerinden Alman Renate Sommer, Türkiye’nin son anda toplantıyı iptal ettiğini duyurarak, “Bu anlaşılmaz bir tutum” dedi. 

Türkiye’yi sert dille kınayan bir açıklama yapan Sommer, Türk hükümetinin özellikle basın özgürlüğü ve Kıbrıs konularında Avrupalı parlamenterlerden gelecek sert eleştirilerden çekindiği için toplantıyı tek taraflı olarak iptal ettiğini savundu. 

AP Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swaboda da dün akşam geç saatlerde Twitter hesabından “İstanbul’da hava siyasi açıdan da soğuk. Buna rağmen diyalog ve tartışmalar için kanalları açık tutmalıyız” mesajını yazdı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X