Türkiye artık esnek ekonomi

Ekonomist Semra Demircioğlu, Türkiye’nin artık kırılgan değil, güçlü bütçesi ile birlikte esnek bir ekonomisi olduğunu söyledi.

Türkiye artık esnek ekonomi

ASLIHAN AYDIN

 

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi’nin önceki akşam Podyum Davet’te gerçekleştirilen aylık olağan toplantısında konuşan Demircioğlu, yılbaşından beri hisse senetlerine ve dibs piyasasına yabancı girişlerin hakim olduğunu ancak darbe girişimi ile birlikte durulma yaşandığını belirtti. 

Şu an piyasanın tekrar eski haline dönmeye başladığını kaydeden Demircioğlu, Türkiye ekonomisinin 2017 başında daha da toparlanmasını beklediğini ifade etti. ”Türkiye ekonomisi kırılgan bir ekonomi olarak gösteriliyor ama benim için artık esnek ekonomi. Çünkü güçlü bir bütçemiz var” diyen Demircioğlu, Türkiye’nin daha önce yaşadığı krizlerin bütün sebebinin bütçe olduğunu vurguladı. Demircioğlu, ”Artık bütçe sağlam ve kırılganlığı azaltıyor. Bu da bize esneklik kazandırıyor” diye konuştu.

HER ŞEYE RAĞMEN AYAKTAYIZ

Ziraat Portföy Yönetimi AŞ Genel Müdürü Hakan Eryılmaz’ın ise “Bakıyorum yaşamadığımız bir şey kalmadı, bir tek uzay savaşlarını yaşamadık. Görmediğimiz bir o kaldı. Sonuçta bütün bunlara rağmen hala ayaktayız” açıklamaları dikkat çekti. TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı Gökhan Onur konuşmasında, hükümetin son 6 ayda aldığı hızlı ve etkin kararları memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X