Türkiye asla İMF’nin yönettiği bir ülke olmayacak

Türkiye’nin bir daha borç sözleşmesi imzalamak zorunda kalmayacağını vurgulayan Ekonomi Bakanı Zeybekci, hükümet kurma yolunda kimseye karşı ön şartları olmadığını kaydetti.

Türkiye asla İMF’nin yönettiği bir ülke olmayacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Almanya’nın Köln kentinde Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

Zeybekci, konuşmasında son 13 yılda Türkiye ekonomisinde yaşanan ekonomik gelişmelere dikkat çekti. Türkiye’nin bir daha Uluslararası Para Fonu (IMF) ile borç programı anlaşması imzalamak zorunda kalmayacağını vurgulayan Zeybekci, ‘2001-2002 yılında yüzde 7 bin faizle bir gecede batırılan 25 bankayla 46 milyar dolarlık zararın bu milletin üzerine yıkıldığı o günlerden sonra artık IMF memurlarının gelip yönettiği, Dünya Bankası’ndan ekonomi bakanlarının gönderildiği bir Türkiye asla ve asla olmayacak. Türkiye’ye bir daha asla IMF gelmeyecek. İlişkilerimiz olacaktır tabi ama Türkiye bir daha IMF’den borç programı, bir finansal program imzalamak zorunda kalmayacak’ dedi.

7 MİLYON KİŞİ İŞ SAHİBİ YAPILDI

Türkiye’nin 13 yıl içinde dünyanın 17’nci ve Avrupa’nında 7’nci en büyük ekonomisi haline geldiğini belirten Bakan Zeybekci, 35 milyar dolarlık ihracatın 171,5 milyar dolara yükseldiğini ve dış ticaret hacminin 500 milyar dolara ulaştığını kaydetti. Nihat Zeybekci, AK Parti’nin başa gelmesinin ardından Türkiye’de istihdam ve sağlık alanlarında da önemli gelişmeler yaşandığını dile getirerek, 2008 krizinden sonra Türkiye’nin 7 milyon vatandaşını iş sahibi yaptığına işaret etti.

 

KAPIMIZ HERKESE AÇIK

Zeybekci, koalisyon çalışmalarına da değinerek, AK Parti olarak kimseye karşı ön şartlarının olmadığını söyledi. Bakan Zeybekci, ”Tüm siyasi partilere kapımız açık. Bizim bunları söylerken diğer siyasi partilerin de farklı söylemleri vardı. Memnuniyetle görüyoruz ki gerek CHP’nin gerekse MHP’nin daha farklı söylemler içine girdi’ diye konuştu. 

FORMÜLÜ MİLLET VERDİ

Seçimlerde milletin AK Parti’ye ülkeyi yönetme görevi verdiğini dile getiren Zeybekci, şunları kaydetti; ”Millet bize dedi ki yüzde 41 oy vererek AK partiye ülkeyi, devleti yönetme görevini veriyorum ama biriyle uzlaşman lazım. Birinci ana muhalefet partisi var ikinci olarak da MHP. Mesajlarına baktığımız zaman da ilk başlarda CHP’nin çelişkilerle dolu olan mesajlarının daha net hale geldiğini görüyoruz. MHP’nin ilk akşamki söylemlerinden çok daha farklı hale geldiğini görüyoruz. Millet seçimlerde oy kullanırken hükümetin kurulma şeklini tarif etti. Bu formülü millet verdi. Bize düşen de bu formülü yerme getirmek. Eminim Türkiye hükümetsiz kalmayacaktır.’

ÇOK ŞEY DEĞİŞEBİLİR

Nihat Zeybekci, Türkiye’de bir gecede çok şeyler değişebileceğini vurgulayarak, siyasette bir gecenin çok uzun olduğunu belirtti. Bakan Zeybekci, ”Başbakanımız görevi aldığı günden itibaren önce CHP ile sonra MHP ile görüşmelerini yapacaktır ve görüşmelerin sonunda Türkiye mutlaka bir hükümet kuracaktır. AK Parti olarak kimseye şartımız yok ama bugün Türkiye partisi olduğunu iddia eden HDP’nin bugüne kadar duyamadığımız bütün milletin beklediği, terör örgütünün silahlarını bırakması ve bu bölgede terör tehdidin ortadan kalkmasını öncelikli olarak görmemiz gerekiyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X