Türkiye, Azerbaycan ve Pakistan’dan üçlü iş birliği

Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, Türkiye, Azerbaycan ve Pakistan’ın üçlü iş birliğini yoğunlaştırmaya ve derinleştirmeye karar verdiğini açıkladı.

Türkiye, Azerbaycan ve Pakistan’dan üçlü iş birliği

Kureyşi, Türkiye-Azerbaycan-Pakistan Üçlü Dışişleri Bakanları ortak basın toplantısında konuştu.

Ülkesinin, Türkiye ve Azerbaycan ile yakın ve dostane ilişkiler yürüttüğünü söyleyen Kureyşi, üçlü ilişkilerde son derece önemli bir güvenin tesis edildiğini kaydetti.

Kureyşi, bugünkü görüşmelerde, ticaret, yatırım, güvenlik alanlarının yanı sıra stratejik ve siyasi iş birliği konularının ele alındığını belirterek, üç ülkenin birçok farklı konuda yakın düşüncelere ve ortak çıkarlara sahip olduğunu dile getirdi.

Bakan Kureyşi, üç ülkenin barışı, istikrarı ve bulunduğu bölgelerdeki refahı geliştirmek istediğinin altını çizerek, “Bizler bu çerçevede, üçlü iş birliğimizi yoğunlaştırmaya ve derinleştirmeye karar verdik. Bu diyaloğu düzenli bir hale getirmek istiyoruz.” dedi.

Bakan Çavuşoğlu: Ülkeler arası ilişkileri geliştirmenin önemine değindik

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ortak basın toplantısında konuştu.

Zirvede birçok alanda birlikte çalışma konusunda karar aldıklarını vurgulayan Çavuşoğlu, “Güvenlik, istikrar ve refahı artırmak için önemli adımlar atmaya karar verdik. Zirve toplantımızın birincisini 2017’de Bakü’de gerçekleştirdik şimdi sıra Türkiye’de. Bugün bu formattaki toplantıları daha sıklıkla gerçekleştirmeye karar verdik. Yani 3-4 yıl beklememize gerek yok.” diye konuştu.

Çavuşoğlu, Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov’la yaptıkları üçlü toplantıda ülkeler arası ilişkileri geliştirmenin önemine de değindiklerini belirterek, “Özellikle ulaştırma ve enerji alanında altyapının geliştirilmesinin ne kadar önemli olduğundan bahsettik.” değerlendirmesini yaptı.

Bayramov’dan kurtarılan topraklara yatırım çağrısı

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov da “Pakistan ve Türkiye’den firmaları, kurtardığımız toprakların yeniden inşasına katılması için davet ediyorum” dedi.

AA

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X