‘Türkiye bizi endişelendiriyor’

Rusya, Türk savaş uçaklarının Suriye’nin kuzeyindeki PKK bağlantılı YPG’yi vurması konusunda endişeli olduğunu açıkladı.

‘Türkiye bizi endişelendiriyor’

Moskova’da bir basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ‘Türk Hava Kuvvetleri’nin Suriye’nin kuzey bölgelerinde düzenlediği söylenen hava saldırılarına gelince, olanlar nedeniyle çok endişeliyiz. Anladığıma göre bu saldırılar Kürtlerin yaşadığı bölgelere düzenleniyor.’dedi.

Türk savaş uçaklarının önceki gece Suriye’nin Halep kentinde PKK bağlantılı YPG’nin kontrolündeki bölgelere yönelik hava saldırısının ardından Şam Yüönetim, Türkiye’yi tehdit etmişti.

Lavrov bununla ilgili bir soruya da ‘Suriye egemen bir devlet, bir BM üyesi ve kendi toprakları ile hava sahası üzerinde tam bir egemenliğe sahip’dedi.

İLİŞKİLER DÜZELMEDİ

Öüe yandan usya Dışişleri Bakanlığı Resmi Sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya’nın Türkiye ile Su-24 uçağının vurulması sebebiyle bozulan ilişkilerinin henüz kriz öncesi seviyesine ulaşmadığını, sürecin hala devam ettiğini bildirdi. Rus sözcü, Suriye konusunda ise, ‘Türk meslektaşlarımla temasımız yeniden kuruldu ve fikir alışverişi yapıyoruz. Bölgede yaşananlara ilişkin tavrımızı dile getiriyoruz ve Türkiye’nin yaptıkları hakkında değerleme yapıyoruz’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X