Türkiye bu araçları hibe etti

Türkiye ile Arnavutluk arasındaki Askeri İşbirliği Anlaşması çerçevesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Arnavutluk Silahlı Kuvvetleri’ne 27 tane askeri araç hibe edildi.

Türkiye bu araçları hibe etti

Başkent Tiran’daki Arnavutluk Savunma Bakanlığı’nda yapılan törene, Arnavutluk Savunma Bakanı Mimi Kodeli, Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, Türkiye’nin Tiran Askeri Ataşesi Albay Nizamettin Doğar, askeri ve diğer yetkililer katıldı.

 

Törende konuşan Arnavutluk Savunma Bakanı Kodeli, Türk Silahlı Kuvvetleri, öteden beri askeri malzeme ve teçhizat yardımında bulunduğunu söyledi.

TSK’nın hibe ettiği  27 aracın , Arnavutluk Silahlı Kuvvetleri için önemli olduğunu ifade eden Bakan Kodeli, yardımdan dolayı Türkiye’ye teşekkür etti.

Büyükelçi Hidayet Bayraktar ise, “Türkiye ve Arnavutluk askeri işbirliğinin hukuki sürecini oluşturan Askeri ve Mali İşbirliği Anlaşması ile Nakli Uygulama Protokolü’nün 2010-2013 yıllarını kapsayan bölümü çerçevesinde 27 adet Land Rover aracı, Arnavutluk Silahlı Kuvvetlerine teslim etmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X