‘Türkiye çok büyük bir operasyonla karşı karşıya’

ABD Savunma Bakanı Carter, Suudi Arabistan’ın terör örgütü DAİŞ’e karşı uluslararası koalisyona kara kuvvetleriyle katılma fikrini “memnuniyetle karşıladığını” belirtti.

‘Türkiye çok büyük bir operasyonla karşı karşıya’

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye’nin çok büyük bir operasyonla karşı karşıya olduğunu belirterek, “11,6 ton patlayıcı, 76 roketatar, 220 bin mermi, 9 bin küsür silah ele geçirildi. Gerçekten oraları bir devlete karşı, devletin oraya girmeyeceğini sağlayacak şekilde çukurlarla, hendeklerle, barikatlarla bir karargah haline getirdiler. Ama devletin gücü neticede o noktayı aşmayı bildi ve inşallah bir kaç güne kadar da bu sonuçlanacak” dedi.

Fransa’daki temaslarının ardından Belçika’ya geçen Bozkır, Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Brüksel Temsilciliğinin düzenlediği toplantıya katılarak bir konuşma yaptı. Bozkır, 4 seçimin olduğu bir dönemi geride bıraktıklarını ifade ederek, aslında 7 Haziran seçiminin Türkiye’nin hayrına olduğunu, istikrar ortamının kıymetinin anlaşılmasına katkı yaptığı söyledi.

“Teröre ne Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ne de Türkiye Cumhuriyeti izin verir”

Türkiye’nin, cumhuriyet tarihinin en güçlü noktasında olduğunu dile getiren Bozkır, bunun arkasındaki en temel sebebin siyasi ve ekonomik istikrar ile huzur ortamı olduğunu bildirdi.

Bozkır, şöyle konuştu:

“Bu istikrarın kıymetini bilmeyenler, büyük bir neşe içinde 7 Haziran seçimlerini kutlarken anladılar ki siyasi istikrar olmadan Türkiye’deki huzur bozulabilir. Dolayısıyla 1 Kasım seçimlerine giden o 3-4 aylık süre zarfında yaşadıklarımız, herhalde uzun zaman hepimizin hatırlayacağı ve bir daha böyle bir dönem yaşamayı arzu etmeyeceği bir dönem oldu. Ama Allah’a şükürler olsun, 1 Kasım seçimleri ile beraber tekrar demokrasinin, Avrupa’da hiçbir ülkede görülmeyecek büyük bir katılımla tecelli ettiği, milletin büyük bir güçle teveccüh gösterdiği, önümüzdeki 4 seneye güvenle bakabileceğimiz bir ortamı ortaya çıkardı.”

Türkiye’yi bu kadar güçlü görmek istemeyenlerin çok büyük oyunlar oynadığını anlatan Bozkır, şöyle devam etti:

“Bu, o kadar ileri bir safhaya geldi ki terör belası, bu 3-4 aylık boşluk dönemi fırsat bilip, terörün platformu olarak bilinen yerlere yerleşip oradaki insanlarımızın huzurunu bozarak, onların canlarına kıyarak, kendi düzenini oraya kurmaya çalışarak ve onları göç etmeye zorlayarak Türkiye Cumhuriyeti’ni zarara uğratabileceklerini düşündüler. Ama Türkiye Cumhuriyeti böyle şeylerle gücünü yitirecek, bölünecek, parçalanacak bir ülke değil. Ne Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ne de Türkiye Cumhuriyeti bunlara izin verir.”

“İnşallah bir kaç güne kadar da sonuçlanacak”

Türkiye’nin çok büyük bir operasyonla karşı karşıya olduğunu vurgulayan Bozkır, “11,6 ton patlayıcı, 76 roketatar, 220 bin mermi, 9 bin küsür silah ele geçirildi. Gerçekten oraları bir devlete karşı, devletin oraya girmeyeceğini sağlayacak şekilde çukurlarla, hendeklerle, barikatlarla bir karargah haline getirdiler. Ama devletin gücü neticede o noktayı aşmayı bildi ve inşallah bir kaç güne kadar da bu sonuçlanacak” değerlendirmesini yaptı.

Operasyonların ardından vatandaşların yuvalarına geri döneceğini ve huzur içinde yaşamaya devam edeceğini kaydeden Bozkır, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklayacağı önlemlerin de geleceğe yönelik herkesin güvencesi olacağını söyledi.

Avrupa seçim bölgesi

Türkiye’deki seçimlerde vatandaşların artık Avrupa’dan oy kullanılabildiğini anımsatan Bozkır, şunları söyledi:

“İstedik ki madem burada oy kullanılıyor ve bu oylar Türkiye Cumhuriyeti’nin seçimlerinde önemli rol oynuyor. O zaman burada da bir dahaki seçimde biz burayı bir seçim bölgesi haline getirelim ve buradaki kardeşlerimiz o seçim bölgesinde kendi adayını seçsinler ve bu seçim bölgesinden Avrupa’da yaşayan kardeşlerimiz milletvekili çıkarsınlar. Bununla ilgili olarak da yasa hazırlandı ve Meclis’e sevk edildi. İnşallah gelecek seçimlerde Avrupa’da yaşayan kardeşlerimiz, buradaki oylarıyla bir milletvekili aranızdan seçmiş olacaksınız. Oy kullanması gerçekleştikten sonra şimdi Avrupa’dan, kendi seçtiğiniz birisini Türkiye Büyük Millet Meclisine göndermek uzun yıllardır arzu ettiğiniz bir husus olacaktır.”

Bozkır, seçmenlerin talepleri üzerine pasaport harçlarının yarı yarıya düşürüldüğünü ve dövizli askerlik yasasının onaylanarak bedelinin bin avroya düşürüldüğünü, yurt dışında yaşayan vatandaşların Türkiye’ye getirdikleri araçları iki yıla kadar kullanma taleplerinin gerçekleştirildiğini, Türk Hava Yolları uçaklarında yüzde 20 aile indirimi sağlandığını, yurt dışından getirilen cep telefonu kullanım sürelerinin 30 günden 60 güne uzatıldığını anlattı.

AB Bakanı Bozkır, Brüksel temasları kapsamında yarın AB Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Avro ve Sosyal Diyalogdan Sorumlu Üyesi Valdis Dombrovskis ve İşbirliği ve Kalkınmadan Sorumlu Üyesi Neven Mimica ile görüşecek. AB’deki temaslarının ardından Brüksel’deki Türk esnaf ve vatandaşları ziyaret edecek olan Bakan Bozkır, cumartesi Türkiye’ye dönecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X