‘Türkiye Cumhuriyeti’ne söz verdim, hainlik yapmam’

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu yaralanan Jirki aşiretinin temsilcisi olarak tanınan Tahir Adıyaman, “Devletimizin yanındayız. Türkiye Cumhuriyeti’ne söz verdim, hiçbir zaman hainlik yapmam.” dedi.

‘Türkiye Cumhuriyeti’ne söz verdim, hainlik yapmam’

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu yaralanan Jirki aşiretinin temsilcisi olarak tanınan Tahir Adıyaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK mensuplarının saldırısının, yalnızca Jirki aşiretine değil tüm bölge halkına yapıldığını söyledi.

 

Şırnak Asker Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından ilçeye bağlı Ayvalık köyündeki evine dönen 65 yaşındaki Adıyaman, saldırının Beytüşşebap’a özel araçla gittikleri sırada Hisarkapı köyü yakınlarında yapıldığını ifade etti.

 

PKK’lı 5-6 teröristin olay günü Beytüşşebap yolunu keserek kimlik kontrolü yaptığını dile getiren Adıyaman, lise öğrencilerinin de içinde bulunduğu otobüsteki bazı kızları dağa götürmek için girişimde bulunan teröristlerin, araçlarını fark ettiğini belirtti.

 

Adıyaman, “Biz yolda kaza olduğunu düşünerek teröristlerin durdurduğu araçlara yaklaşırken teröristler bizi fark etti. Geri geri uzaklaşmak istediğimiz sırada bize ateş etmeye başladılar. Arabamız bir kayaya çarptı, oğlum ve yanımdaki korumalarım ateşe karşılık verdi. Teröristler sivilleri kendilerine kalkan yapıp oradan gasbettikleri bir otomobil ile uzaklaştı. Eğer siviller olmasaydı hepsinin kellesini alacaktık.” diye konuştu.

 

“PKK korktuğu için geri adım attı”

 

Adıyaman, terör örgütü mensuplarının kendilerinden korktuğu için geri adım attığını vurgulayarak, “PKK’nın ne dini var, ne imanı, bizi öldüreceklerdi. Öldüremediler sonra ‘biz yapmadık’ diyorlar. Şerefime yemin ederim ki biz biliyoruz kimin yaptığını. Korkularından inkar ediyorlar.” ifadelerini kullandı.

 

“Saldırı bölge halkına yapıldı”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kendisini arayarak “geçmiş olsun” dileklerini ilettiğini anlatan Adıyaman, saldırının sadece kendisine değil, bölge halkına yapıldığını söyledi.

 

Terör örgütünden korkmadıklarını, sonuna kadar mücadele edeceklerini kaydeden Adıyaman, “Aşiret olarak biz devletimizin yanındayız, devletimize inanıyoruz. Oğlum gitsin, kellem gitsin hiçbir zaman geri adım atmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti’ne söz verdim, hiçbir zaman hainlik yapmam.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X