Türkiye de kapatıyor!

Türkiye, Musul Başkonsolosluğu’nda karşılaştığı baskın ve rehine olayından ders çıkararak, Yemen’de benzer bir durumla karşılaşmamak için bu kez erken davranma kararı aldı.

Türkiye de kapatıyor!

İran’ın destek verdiği Şii Husilerin iktidarı ele geçirmesinden sonra ciddi iç savaş tehlikesinin baş gösterdiği Yemen’de Türkiye de, ABD ve bazı Avrupa ülkelerinden sonra büyükelçiliği kapatan ülkeler arasına girecek. Türkiye yarın Sana Büyükelçiliği’nin faaliyetlerini geçici olarak askıya alacak ve büyükelçilik binasını kapatacak. 

Büyükelçi Fazlı Çorman ve beraberindeki çekirdek kadro da yarın Türkiye’ye dönecek.

Yemen’de yaşayan ve bu ülkeden ayrılmak isteyenTürklerin tahliyesi dün THY’nin İstanbul-Sana-Aden seferini yapan uçağıyla gerçekleştirildi.

100’den fazla Türk ile Sana Büyükelçiliği’ndeki çekirdek kadrodan bazı personel ülkeyi terketti. Son durum tahlilinden sonra büyükelçiliğin faaaliyetleri durdurulup,  büyükelçilik binası kapatılacak. 

Büyükelçilik binasındaki önem kaşıyan gizli kriptoların güvenli bir şekilde imha edilmesinden sonra büyükelçi Fazlı Çorman da Türkiye’ye dönecek.

Türkiye daha önce de ABD’nin Sana Büyükelçiliği ek binasının inşaatı üstlenmiş bir Türk şirketinin 200’den fazla çalışanını tahliye etmişti.

Dışişleri Bakanlığı da Yemen’e ilişkin seyahat uyarısını yeniledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Mevcut şartlarda, halen Yemen’de bulunan vatandaşlarımızdan mücbir sebebi olmayanların bu ülkeden ayrılmaları ve vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça bu ülkeye seyahat etmemeleri kuvvetle tavsiye edilmektedir. Yemen’den ayrılmak isteyen vatandaşlarımızın, THY dahil halen devam eden tarifeli uçuşlarla ülkeden çıkışları mümkündür” denildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X