‘Türkiye ders veriyor’

”Türkiye bugün dünyada en fazla mültecinin bulunduğu ülke konumunda” diyen Başbakan Yardımıcısı Yılmaz, bunun tarihe iftihar edilecek şekilde geçeceğini söyledi.

‘Türkiye ders veriyor’

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sığınmacılar konusunda Türkiye’nin bütün insanlığa adeta ders verdiğini belirterek, ”Batılı, Avrupalı bir çok ülkeden daha az ekonomik imkanlarımız olduğu halde bu yükü omuzlamış durumdayız” dedi.

Yılmaz, dünyanın geçen yüzyıllara göre ekonomik bakımdan çok geliştiğini, çok farklı konumda olduğunu, ancak halen Akdeniz’de zengin ülkelere ulaşmaya çalışırken hayatını kaybeden mülteci manzaraları gördüklerini söyledi. 

Ekonomik veya siyasi sebeplerle içinde bulundukları coğrafyalarda yaşam şartları zorlaşmış veya imkansız hale gelmiş insanların zengin ülkelere doğru göç ettiğini dile getiren Yılmaz, ”Türkiye bugün dünyada en fazla mültecinin bulunduğu ülke konumunda ve gerçekten bütün insanlığa adeta bir ders veriyor” diye konuştu.

HEPİMİZ İFTİHAR EDECEĞİZ

Türkiye’nin Batılı, Avrupalı bir çok ülkeden daha az ekonomik imkanları olduğu halde bu yükü omuzladığına dikkat çeken Yılmaz, şöyle devam etti: ”Bu tarihe hepimizin iftihar edeceği bir şekilde geçecek. Ancak şunun da altını çizmemiz gerekiyor. Mülteci meseleleri bütün dünyayı ilgilendiren meseleler. Aslında uluslararası hukukla baktığımız zaman herkesin taşın altına elini koyması lazım, herkesin destek olması lazım. Maalesef bu destekleri tam görebildiğimizi söyleyemeyiz. Özellikle Türkiye’ye yapılan desteklerin devede kulak olduğunu çok rahat ifade edebilirim.”

KART SINIRINDA HENÜZ KARAR YOK

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kredi kartı taksit sınırlandırmasının gevşetilmesiyle ilgili Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) iç çalışma yaptığını ifade ederek, ”Ancak bizim bir Finansal İstikrar Komitemiz var, bu konular komiteye gelir ve burada artı ve eksileri ile değerlendirilir. Şu anda bu konuda verilmiş bir kararımız yok” dedi.

Fitch’in gelecek hafta yapacağı Türkiye değerlendirmesine ilişkin ise Yılmaz, bu konuda kesin bir şey söylemenin mümkün olmayacağını kaydetti. 

Kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’ye karşı çok cömert davrandıklarının söylenemeyeceğinin altını çizen Yılmaz, ”Yeni yapılacak değerlendirmede, dünyanın içindeki durumu görerek, Türkiye’nin dünya karşısındaki nispi konumunu iyi değerlendirerek hak ettiğini notu vermelerini umuyorum” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X