Türkiye EBRD’nin yatırım gözdesi

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye Direktörü Jean-Patrick Marquet, bankanın Türkiye’deki yatırım stratejilerine ilişkin açıklamalar yaptı.

Türkiye EBRD’nin yatırım gözdesi

Marquet, ‘Geçtiğimiz yıl Türkiye yatırımlarımızda ilk sırada yer alıyordu. Türkiye’yi, Ukrayna, Rusya, Polonya, Mısır, Romanya ve Kazakistan takip etmişti. Bu yıl da uluslararası toplam yatırımlarımız içerisinde Türkiye ilk sırada olmaya devam edecek’ dedi. Türkiye’nin EBRD’nin yatırım portföyün içerisindeki önemini vurgulayan Marquet, ‘Bu yıl Türkiye’ye yaklaşık 1,75 milyar euro seviyesinde yatırım yapmayı planlıyoruz. Bu yatırımlarımızın yaklaşık yüzde 20’lik kısmı başarılı Türk şirketlerinin varlıklarına yapılabilir’ diye konuştu.

ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ARTTI

Türkiye’deki toplam yatırımlarını bir yıl içerisinde dikkate değer ölçüde artırdıklarını hatırlatan Marquet, amaçlarının gelecek yıl da aynı oranda yatırımı gerçekleştirebilmek olduğunu kaydetti. EBRD’nin bu yıl Türk şirketlerinin varlıklarına yaklaşık 350 milyon euro yatırım yapması planlanıyor. Bankanın varlık yatırımı planları içerisinde Gama Enerji de yer alıyor. Banka, geçtiğimiz yıl Türkiye’ye yaklaşık 1,4 milyar euro seviyesinde yatırım yapmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X