Türkiye en önemli destinasyonlardan olacak

Tüyap Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Türkiye’de fuarcılık sektörünün son dönemde çok gelişmeye ve büyümeye başladığını kaydetti.

Türkiye en önemli destinasyonlardan olacak

Türkiye’de fuar yatırımları ve salonlarının arttığına işaret eden Ersözlü, ”Fuar salonlarının ölçekleri büyümeye başladı. Bunlar önemli göstergeler. Fuarcılık sektöründe batıdan bizim coğrafyaya doğru bir kayış var. Yakın bir gelecekte, 10 yıllık süre içinde Türkiye fuarcılıkta dünyanın en önemli destinasyonlarından biri haline gelecek. Türkiye’de üretim ve ihracat arttıkça, Türkiye üzerinden dünyaya açılma projeleri arttıkça fuarcılık da büyüyecek” dedi.

Türkiye’deki fuar salonlarına bakıldığında 120-130 bin metrekare büyüklüğünde salonların bulunduğunu ifade eden Ersözlü, Tüyap olarak 2018’de yatırıma girdiklerini söyledi. 20 bin metrekare daha büyüyerek İstanbul’daki fuar merkezini 140 bin metrekare alana çıkacaklarını dile getiren Ersözlü, ”Bu batıdaki benzer ölçekleri yakalamak demek. Bizim meslekte 100 bin metrekarenin üzerine çıkıldığında uluslararası fuar hüviyetine sahip oluyorsunuz” diye konuştu.

YÜZDE 5’LİK BÜYÜME

TÜYAP fuarcılık olarak geçen yılı büyümeyle kapattıklarının altını çizen Ersözlü, Türkiye’de 200 civarında fuar şirketi olduğunu hatırlattı.

Bunlar içerisinde Tüyap’ın pazar lideri olduğuna işaret eden Ersizölü, ”Yılda 90 civarında fuar hazırlayan bir grubuz. 2016’da düzenlediğimiz fuarlara 77 ülkeden 14 binden fazla katılımcı firmaya yer verdik. 2015’te katılımcı sayımız 12 bin 700 civarındaydı. Ziyaretçi bazında yılı yüzde 5 civarında büyümeyle kapattık” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X