‘Türkiye geneline büyük oranda elektrik verildi’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Türkiye geneline büyük oranda, İstanbul’a ise yüzde 80’ler civarında elektrik verildiğini söyledi.

‘Türkiye geneline büyük oranda elektrik verildi’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye geneline büyük oranda, İstanbul’a ise yüzde 80’ler civarında elektrik verildiğini ifade ederek, “Kısa bir süre içerisinde tamamen enerjilendirilmiş olacak diye düşünüyoruz” dedi.

 

Bakan Yıldız, “İzmir tarafında özel sektöre ait bir santralin bir gerekçe ile devre dışı olduğu ve onun bir domino tesiri yaptığından bahsedildi bana ilk anda ama bunu da teyit etmem, kesinleştirmem lazım. Aslında sistem kendi içerisinde izoledir” şeklinde konuştu.

 

Bakanlıktan açıklama

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

 

“Şu ana kadar yapılan çalışmalar neticesinde Trakya, Karadeniz, Doğu Anadolu bölgelerinde hemen hemen enerjisiz yer kalmamıştır. İç Anadolu, Akdeniz, Ege ve Güneydoğu Anadolu bölgemizde kesinti olan yerlere en kısa süre içerisinde elektrik verilmesine dönük çalışmalar sürmektedir. İstanbul’un yüzde 80’ine elektrikverilmiş, metro ve tramvay gibi toplu ulaşım araçlarına da enerji sağlanmıştır.

 

Söz konusu kesintinin ülkemiz enerji tedariki ve arz güvenliğiyle bir ilgisi bulunmamaktadır. Ayrıca kesintiyle ilgili basında, sosyal medyada veya çeşitli kurumlar tarafından yapılan açıklamalara kamuoyumuzun itibar etmemesini, doğru bilginin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız ve Kriz Merkezimiz tarafından kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etmek isteriz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X