‘Türkiye içme suyu konusunda şanslı’

Uludağ Üniversitesi, Dünya Su Günü konulu panele ev sahipliği yaptı.

‘Türkiye içme suyu konusunda şanslı’

Büyükşehir Belediyesi, Devlet Su İşleri (DSİ) ve BUSKİ ortaklığında düzenlenen panelde su kaynakları ve bu kaynakların korunması için yapılan çalışmalar ele alındı. Yard. Doç. Dr. Egemen Dere’nin koordinatörlüğünde ve Dr. İbrahim Öztahtalı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen Dünya Su Günü konulu paneli, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci takip etti.

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren UÜ Fen-Edebiyat Paneli Biyoloji Bölümü Hidrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şükran Dere, dünyadaki su kaynaklarının yüzde 97’sinin okyanus ve denizlerden oluştuğunu, tatlı suların ancak yüzde 3’ler seviyesinde bulunduğunu açıkladı.

Tüm canlılara yetecek düzeyde tatlı su miktarının bulunmadığının altını çizen Prof. Dr. Şükran Karadere, “Dünyadaki pek çok ülke ile karşılaştırdığımız zaman içme suyu konusunda şanslı ülkelerden birisiyiz. Ancak elimizdeki su kaynaklarını doğru kullanmadığımız için bu kaynakları süratle tüketmekteyiz. Tatlı su kaynaklarımızın azalması, mevcutların kirlenmesi önemli bir sorun oluştururken, su taşkınları ve afetler de ayrı bir sıkıntı meydana getirmektedir. Bunların aşılması için ilgili birimler tarafından çözüm çalışmaları yürütülmeye devam etmektedir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X