‘Türkiye iki yıl içerisinde 5G’ye geçmeli’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “4G ile zaman kaybetmemize gerek yok. İki yıl içerisinde Türkiye de 5G’ye geçmeli. Aksi takdirde Türkiye adeta 4G’li bir çöplük haline döner” dedi.

‘Türkiye iki yıl içerisinde 5G’ye geçmeli’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Telekom’un 175. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla JW Marriott Otel’de düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türk Telekom’un özelleşme sürecinin uzun ve oldukça sancılı geçtiğini söyleyerek, “Türk Telekom eskisi gibi verimsiz bir kamu kuruluşu olarak devam ediyor olsaydı, 10 yılda böyle bir yatırıma imkan olur muydu doğrusu çok şüpheliyim” dedi.

Erdoğan, devletin yatırım öncelikleriyle bir kurumun yatırım önceliklerinin çok farklı olacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Özelleşen Türk Telekom, tamamen kendi önceliklerine odaklandığı için 10 yılda böylesine bir başarı ortaya koyabildi. Biz her alanda aynı performansı yakalamanın çabası içerisindeyiz. Fakat şunu çok açık net söylemeliyim, bugün siyasetin diliyle, siyasi hedefler gütmek suretiyle özelleştirme mantığına karşı olan siyasi mantıklar var ve bu siyasi mantıkların elinde ülkemiz hiçbir zaman büyüyemez. Tam aksine küçülmeye devam eder. Bunu dünyanın ileri gelen komünistleri bile anladı ama bizimkiler hala anlayamadı. Burada ciddi bir sıkıntı var.”

“Özal’ın bu alana verdiği özel önemi ifade etmek gerekiyor”

Sekizinci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın telekomünikasyona verdiği özel öneminin altını çizen Erdoğan, “Telefonla iletişimin bir imtiyaz, istisna olmaktan çıkıp köylere uzanan yaygın bir alışkanlık haline dönüşmesi Özal dönemiyle birlikte oldu. Onun açtığı yolda devam edilerek bugünlere gelindiğini hepimiz çok iyi biliyoruz, bunu çok iyi bilmemiz gerekir. Hakkı teslim etmemiz gerekir” diye konuştu.

“4G ile bizim zaman kaybetmemize gerek yok”

Kutlama programı öncesinde yetkililerden kısa bir brifing aldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Şimdi 4G meselesi konuşuluyor. Ben de diyorum ki, dünya şu anda 5G’yi konuşuyor, biz 3G’deyiz. Dolayısıyla 4G ile bizim zaman kaybetmemize gerek yok. Öyleyse biz şu anda 3G ile biraz daha sabır, iki yıl içerisinde Türkiye de 5G’ye geçmeli. Biz buna adım atmalıyız. Aksi takdirde Türkiye adeta 4G ile bir çöplük haline döner. Bunu aşmamız lazım. 3G’de iyi bir noktadayız, sabırlı olalım, 5G’ye çalışalım, 3G’den 5G’ye atlayalım. Yapmamız gereken bu. Bunu yapar mıyız? Kesinlikle yaparız. Bu safhalara biz iyi geldik.”

Erdoğan’a Çanakkale Savaşı’nda kullanılan telefon hediye edildi 

Erdoğan’a, 175’inci yıl dönümü anısına, reklam filminde rol alan iki erkek çocuğunun elinden, 1914 yılında Çanakkale Savaşı’nda Müstahkem Mevki Komutanlığı yapan Cevat Paşa’nın kullandığı masa telefonu hediye edildi.   

Türk Telekom Basketbol Takımı’nın “06” numaralı ve sırtında “Recep Tayyip Erdoğan” yazılı forması da armağan edilen Erdoğan, törenden ayrılırken sporcularla sohbet etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X