‘Türkiye ile Bosna Hersek arasında büyük bir potansiyel var’

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Şimşek, Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ticaret hacminin geliştirilmesi için büyük bir potansiyel bulunduğunu söyledi.

‘Türkiye ile Bosna Hersek arasında büyük bir potansiyel var’

Şimşek, Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da bu yıl 7’ncisi düzenlenenSaraybosna İş Forumu’nun açılışında konuştu.

 

Türkiye’nin Bosna Hersek ile derin ve güçlü bağlantıları olduğuna işaret eden Şimşek, bu nedenle Bosna Hersek ve Balkanlar’da istikrarın Türkiye açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

 

Türkiye’nin AB ülkeleriyle ticaret hacminin 16,5 milyar dolar civarında olduğuna işaret eden Şimşek, Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ticaretin geliştirilmesi için büyük bir potansiyelin bulunduğunu aktardı.

 

Şimşek, Bosna Hersek’in tüm Avrupa pazarları ve Çin yatırımları için üretim üssü olabileceğini vurgulayarak, “Bu nedenle Türkiye, Çin ve tüm Balkan ülkeleri arasında iş birliği için imkan bulunduğunu düşünüyoruz.” diye konuştu.

 

 ‘Bosna Hersek önemli potansiyeller sunmaktadır’

 

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegovic, Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da bu yıl 7’ncisi düzenlenen Saraybosna İş Forumu’nun açılışında konuştu.

 

Çatışmalara dolu tarihin geride kaldığını, geleceğin iş birliği zamanı olduğunu söyleyen İzetbegovic, Bosna Hersek’in, uygulayacağı reformlar sayesinde yerli ve yabancı yatırımcılar için çekici bir ülke haline geleceğini kaydetti.

 

İzetbegovic, her yıl daha fazla gelişen iş forumunun, Bosna Hersek ve bölgeye daha çok yatırım çekilmesine yardımcı olduğunu dile getirerek, “Bu yıl bir adım daha ileri giderek, Çin, Orta ve Güneydoğu Avrupa’daki 16 ülke ile iş birliği daha da geliştiriliyor. Bu, tüm bölge için önemli. Bosna Hersek, yatırımcılara altyapı, tarım, turizm ve enerji alanında önemli potansiyeller sunmaktadır.” ifadelerini kullandı.

 

Çin’in küresel öneme sahip olduğunu ve bu nedenle Bosna Hersek için büyük bir fırsat olduğunu aktaran İzetbegovic, “Çin, Asya ile Avrupa’nın birleştirilmesi için çabalıyor ve büyük bir potansiyel sunuyor. Bosna Hersek’in de onların vizyonunda önemli bir yer edinmesinden dolayı gururluyuz.” diye konuştu.

 

7. Saraybosna İş Forumu

 

Bosna Bank International (BBI) ile İslam Kalkınma Bankası (IDB) tarafından düzenlenen ve AA’nın “Global İletişim Ortağı” olduğu 7. Saraybosna İş Forumu’nun ilk gününde, “Bölgenin ekonomik koridorlarla birbirine bağlanması” ve “Dünya ile yeni bir ekonomik ağ” başlıklı paneller düzenlenecek.

 

İlk gün ayrıca “China +16” Bakanlar Paneli’nde de Balkanlar’ın sahip olduğu yatırım ve pazar potansiyeli Çin heyetine anlatılacak, Çin’in bölgedeki yatırım imkanları ele alınacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X