‘Türkiye ile müzakereler bitirilmeli’

Almanya’nın Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Herrmann, Türkiye ile AB arasındaki üyelik müzakerelerinin ‘askıya alınmasını değil, sonlandırılmasını’ istedi.

‘Türkiye ile müzakereler bitirilmeli’

Herrman, AB-Türkiye tam üyelik müzakerelerinin de ‘derhal sonlandırılması” gerektiğini ifade etti.

Herrmann, ‘AB’nin Türkiye ile tam üyelik müzakerelerine son vermesinin zamanı geldi. Ara vermek ya da askıya almak değil. Sonlandırmak. Erdoğan Türkiye’si ile ortak bakış açılarına sahip değiliz, varmış gibi davranmaktan vazgeçmeliyiz’ dedi.

Bild am Sonntag gazetesine açıklama yapan Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) partili Hermann çifte vatandaşlığı da eleştirdi ve ‘olumlu istisnaları olsa da genel olarak çite vatandaşlık uygulaması başarısız oldu’ şeklinde konuştu. Açıklamasında Herrmann, çite vatandaşlık uygulaması kapsamında, 18 yaşını dolduranların iki ülke vatandaşlığı arasında karar vermesini öngören düzenlemenin kaldırılmasının bir hata olduğuna işaret etti. Herrmann, opsiyon modeli adı verilen düzenlemenin Eylül ayında yapılacak genel seçim kampanyasına alınması gerektiğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X