Türkiye ile Rusya’nın birbirine ihtiyacı var

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşmesine yönelik adımlar, ana pazarları Rusya olan Türk tekstil ve hazır giyim sektöründe, ticaretin önümüzdeki dönemde hızlanacağı beklentisini beraberinde getirdi.

Türkiye ile Rusya’nın birbirine ihtiyacı var

Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği (LASİAD) Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca, Türkiye’nin çok iyi bir üretici, Rusya’nın da iyi bir tüketici olduğunu belirterek, iki ülke arasında 20-25 yıllık bir partnerlik bulunduğunu söyledi. Rusya ile karşılıklı çıkarların söz konusu olduğunu ifade eden Eyyüpkoca, ‘Rusya ile Türkiye arasındaki problemin çok uzun sürmeyeceğini biliyorduk. İlişkilerin normalleşmesine yönelik atılan adımlar gayet sağlıklı ve olumlu. Bundan sonra Rusya ile ilişkilerimiz daha sağlam düzene oturur. Onların bize, bizim de onlara ihtiyacımız var’ dedi. Normalizasyon adımlarının sebze meyve ihracatı ve turizme doğrudan katkı sunacağını kaydeden Eyyüpkoca, adımların tekstil ve hazır giyim ticaretine de katkılar sağlayacağını vurguladı.

HEDEF 500 MİLYON $

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi de, Türkiye ile Rusya arasındaki ekonomik ilişkilerde önemli yer tutan hazır giyim ve konfeksiyonun gerilen ilişkilerden en çok etkilenen sektörler arasında yer aldığını dile getirdi. Tanrıverdi, ‘Yeni dönem ile ekonomi alanındaki iyileşmelere de bağlı olarak hızlı bir şekilde eski konumumuza yükselmeyi amaçlıyoruz. 2017’den başlamak üzere 400-500 milyon dolarlık ihracat hedefliyoruz’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X