Türkiye ilk kez NATO üyesine Bayraktar TB2 sattı

Resmi açıklama Alman haber ajansları tarafından ‘son dakika’ koduyla dünyaya duyuruldu, Türkiye ilk kez bir NATO üyesine Bayraktar TB2 SİHA veriyor.

Türkiye ilk kez NATO üyesine Bayraktar TB2 sattı

Rusya’nın Avrupa’daki toprağı Kaliningrad’la sınırı olan Polonya, NATO’daki müttefiki Türkiye’den son yılların gözde silahı Bayraktar TB2 satın alıyor. Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, Cumartesi günü devlet radyosunda yaptığı açıklamada Türkiye’den silahlı insansız hava araçları temin edeceklerini duyurdu.

Türkiye, özellikle Libya’da ve Dağlık Karabağ’daki savaşın kaderini değiştiren Bayraktar TB2 droneların ilk teslimatını 2022 yılında yapacak. Bakan Blaszczak’ın verdiği bilgiye göre, SİHA’lar tanksavar roketlerle donatılmış olacak. Polonya ayrıca Türkiye’den lojistik ve eğitim paketi de satın alacak.

Polonyalı bakanın açıklamasını Alman haber ajansı dpa ‘son dakika’ koduyla dünyaya geçti. Ankara ve Varşova arasındaki imzalar ise, Pazartesi günü atılacak. Polonya lideri Andrzej Duda 24 Mayıs tarihinde Türkiye’yi ziyaret edecek ve söz konusu ziyarette Bayraktar TB2 SİHA’lara ilişkin anlaşma resmiyete dökülecek.

Doğu Avrupa ülkesi Polonya, çoğunlukla ABD silahları kullanıyor. Varşova yönetimi, 2020 yılında Amerikan silahlarını satın almak için 4,7 milyar dolar harcadı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X