Türkiye katılmasın diye çalışıyorlar

New York Times, Washington’ın Ankara’yı, Musul operasyonuna doğrudan katılmadan, tıbbi destek ve insani yardım yapması için ikna etmeye çalıştığını yazdı.

Türkiye katılmasın diye çalışıyorlar

New York Times’ın (NYT) ‘Türkiye’nin Musul savaşına katılmak için baskı yapması Irak ile gerilimi tırmandırıyor’ başlıklı yazısı “Irak ile Türkiye arasındaki ihtilaf, Irak’ın en büyük ikinci kenti olan Musul’un DEAŞ’tan geri alınması için başlatılan çetrefilli askeri operasyonun jeopolitik bir yan gösterisi olarak ortaya çıktı” ifadeleriyle başladı. 

“Türkiye ile Irak arasındaki çatlak sadece diplomatik bir tartışma değil, Irak’ın egemenliğindeki çöküntünün keskin bir örneği, aynı şekilde Suriye’nin de. DEAŞ iki ülke arasındaki sınırları yok ederken Türkiye her iki ülkede de, hükümetlerin iznini almadan, asker konuşlandırdı.” 

BAŞİKA’DA 800 ASKERİ

ABD’li diplomatların neredeyse bir yıldır krizi önlemenin yollarını aradığı ifade edilen yazıda, Türkiye’nin ‘Irak’ın egemenliğine saygı göstermesi ve ABD öncülüğündeki koalisyon çatısı altında DEAŞ’la mücadeleye yardım etmesi’ için teşvik edildiği de aktarıldı. New York Times, isminin belirtilmesini istemeyen bir diplomatik kaynağa dayandırarak, Türkiye’nin Musul yakınlarındaki Başika Kampı’nda 600 ila 800 arasında değişen sayıda askerinin olduğunu belirtti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X