Türkiye kazananlar liginde olacak

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, Türkiye’nin gelecekte dünyada kazananlar liginde üst sıralarda yer alacağını söyledi.

Türkiye kazananlar liginde olacak

Ağbal, küreselleşme olgusunun 2008-2009 küresel finansal krizi ile dünyada yepyeni düşünceleri ve beklentileri beraberinde getirdiğini belirtti. Aynı dönemin teknolojinin de çok hızlı dönüştüğü ve değiştiği yıllar olduğuna işaret eden Ağbal, yeni yıldızı parlayan Çin, Hindistan, Türkiye, Brezilya, Güney Afrika gibi ülkelerin gelecek süreçte dünya ticaretinden çok daha fazla pay alacağını vurguladı. Bu değişim ve dönüşüme hazırlanmak gerektiğinin altını çizen Ağbal, şöyle devam etti: ‘’Özellikle Ar-Ge’ye, inovasyona, teknolojiye, birey, üniversiteler ve ekonomiler olarak olağanüstü yatırım yapmamız lazım. Bizim şu anda en büyük avantajımız genç nüfusumuz. Hükümetimiz, Türkiye’nin gelecekte meydana gelecek bütün bu meydan okumalara karşı daha hazırlıklı olması, daha üretken olması noktasında da adımlar atıyor. Bütün bu meydan okumaları karşılayacak sigortalara, yapısal dönüşümlere de sahibiz. Türkiye gelecekte dünyada kazananlar liginde üst sıralarda yer alacak.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X