‘Türkiye kriz ortamında bile büyüyebilen bir ülkedir’

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Türkiye kriz ortamında bile büyüyebilen bir ülkedir” dedi.

‘Türkiye kriz ortamında bile büyüyebilen bir ülkedir’

Bursa ziyareti kapsamında temaslarına devam eden eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ağustos ayında kalp krizi geçiren Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay’ı makamında ziyaret etti. 

Burkay’a geçmiş olsun dileklerini ileten Ala, “Türkiye’nin önüne; 500 milyar dolar ihracat, Avrupa Birliği standartlarında demokrasi ve üretim, 25 bin dolar kişi başı gelir gibi hedefler koyduk. Bursa gibi şehirlerimizin tarımıyla, sanayisiyle ve ticaretiyle bu hedeflerimizi gerçekleştireceğiz. Bizler bu hedefleri sizlerle yapabileceğimize inanarak koyduk. Sizin daha çok gelir elde etmeniz işçinin daha iyi kazanması anlamına gelir. Bu gün Avrupa Birliğine imza atmış bir Türkiye’den bahsediyoruz. Türkiye kriz ortamında bile büyüyebilen, gelişebilen bir performans sergiliyor. Girişimciyi ithal etmek mümkün değildir. O yüzden birbirimizin kıymetini bilmeliyiz. El birliği yaparsak Türkiye’de işsiz kalmaz. Önümüzdeki süreçte demokratik siyasi iklimi ve reformu gerçekleştireceğiz ki çok daha hızlı kalkınalım ve hızlı gelişelim. Bizim reformdan başka çaremiz yok. Burası Osmanlı’nın kurulduğu yer. Birçok ülke iç savaş yaşarken Osmanlı Devleti alışveriş merkezleri kurmuş. Bursa’nın yıllar önce yapılan kapalıçarşısı başka ülkelerde yeni yeni yapılmaya başlandı” diye konuştu. 

Ala, BTSO programının ardından Bursa Erzurumlular Dernekleri Federasyonu’nu ziyaret etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X