‘Türkiye, makam aracında Almanya’yı 20’ye katladı’

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, kamuda makam araçlarının alımı ve kiralanmasını sınırlayan kanun teklifi hazırlayarak, TBMM Başkanlığı’na sundu.

‘Türkiye, makam aracında Almanya’yı 20’ye katladı’

Taşıt Kanunu’nda değişiklik öngören kanun teklifinin gerekliliğine dikkati çeken Tarhan, “Türkiye resmi araç sayısıyla Almanya ve Japonya’yı 20’ye katladı. Ne yazık ki bir hırka, bir lokma felsefesiyle yola çıkanlar, rant arazilerine dikilen villalardan, vatandaşın vergisiyle alınan lüks araçlardan vazgeçemiyor’ dedi.

Savurganlığın önüne geçilmesinin amaçlayan yeni kanun teklifi, kamuya satın alınacak ya da kiralanacak taşıtlar için ödenen yıllık bedele sınır getiriyor. Teklifte ayrıca, makam ve hizmet alımları için taşıt kiralama bedelinin, taşıtın satın alma bedelinin yüzde 20’sini geçemeyeceği, bütçe kanunlarına bağlı cetvellerde gösterilen orta sıklet ve vasati fiyatların üzerinde alım gerçekleştirlemeyeceği belirtiliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X