Türkiye olmazsa olmaz

Balkan ülkelerinin sığınmacılara karşı tek taraflı sınır kapatma kararına Almanya Başbakanı Angela Merkel sert tepki gösterdi. Şansölye ayrıca, krizin çözümünde Türkiye ile anlaşma sağlanamaması durumunda, Yunanistan’ını bu yükü kaldıramayacağını belirti.

Türkiye olmazsa olmaz

AB ile Türkiye arasında sığınmaçı krizine ilişkin imzalanan prensip anlaşmasına yönelik tepkiler devam ediyor. 

Türkiye’ye kriz nedeniyle en güçlü desteği veren Almanya Başbakını Angela Merkel’e kendi partisinden de tepkiler yükseliyor. Ancak izlediği sığınmacı politikadadan ödün vermeyen Merkel dün bir açıklama yaparak,  sınırlarını tek taraflı kapatan  Avusturya, Slovenya, Hırvatistan ve AB üyesi olmayan ülkelerden Sırbistan ve Makedonya’yı sert bir dille eleştirdi.Merkel, sığınmacıların Balkanlar’dan geçen yolu kapatmanın ‘sorunu çözmediğini’ ve bu hamlenin ‘sürdürülebilir olmadığını’ söyledi.

ANKARA İLE ANLAŞAMAZSAK

Tek taraflı kararlarla mülteci krizinin çözülemeyeceğini vurgulayan Merkel, ‘Türkiye ile anlaşmayı başaramazsak, Yunanistan bu yükü daha fazla kaldıramaz’ diye konuştu.

Angela Merkel, Yunanistan’da mahsur kalan mültecilerin zorla Türkiye’ye gönderilmelerinin söz konusu olmadığını ve her mültecinin yasal prosedürden yararlanma hakkı olduğunu sözlerine ekledi.

TÜRKİYE DAHA AVRUPALI 

Öte yandan, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in mülteci krizinde tek sorumlu olarak atadığı Başbakanlık Bakanı Peter Altmaier, AB-Türkiye zirvesinde varılan mutabakatı savundu.

Zirveden çıkan önerileri ‘sığınmacı krizinde dönüm noktası’ olarak nitelendiren Altmaier, Türkiye’nin sığınmacı krizindeki tutumunun birçok AB ülkesinden daha Avrupalı olduğunu söyledi. Die Welt gazetesine konuşan Peter Altmaier, insan hakları eksikliklerine rağmen Türkiye’nin önemli bir ortak olduğunu vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X