‘Türkiye ötekileştirmeye ayrımcılığa hayır dedi’

Bursa’da 2011 genel seçimlerine göre oy oranını artırmasına rağmen milletvekili sayısı aynı kalan CHP’de seçim sonuçlarını değerlendiren İl Başkanı Zafer Yıldız, “Beklediğimiz sonuç değil, ancak halklar kardeşçe yaşamayı tercih etmiştir” dedi.

‘Türkiye ötekileştirmeye ayrımcılığa hayır dedi’

AYKUT GÜNGÖR

Ülkede demokrasinin ve kardeşliğin kazanmasını istediklerini vurgulayan Yıldız, “Demokrasinin sonucuna saygılıyız. Türkiye artık tek parti dönemini kapatmıştır. Bursa’da oyumuz Türkiye ortalamasının üzerinde. Bir koalisyon görünüyor. Demokrasilerde asla hükümetiz kalınmaz. Türkiye ayrımcılığı değil birlikte yaşamayı seçmiştir. Örgütümüz büyük bir özveri ile çalışmıştır. Halkımızın sağduyusuna teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yıldız şöyle devam etti:

“Sandıktan demokrasi çıktı. CHP Bursa Örgütü olarak partimizin seçim bildirgilerini, seçim vaatlerini halkımıza aylardır anlatmaya çalışıyoruz. Önseçimle birlikte demokrasi anlayışımızı devam ettirdik. Halkımızla biraraya geldik. Sonuçlara baktığımızda hedeflediğimiz sonuca ulaşamadık ama bizi sevindiren nefret dilinin kaybetmiş olmasıdır. Bunun sevincini ve hüznünü birlikte yaşıyoruz. Başarılı bir seçim süreci yaşadık. Belki istediğimiz sonucu alamadık ama CHP’yi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Gönlümüzden tek başına iktidar olmak geçiyordu. CHP olarak tarhinde ilk defa Türkiye ortalamasının üzerinde oy aldık. 6 vekil çıkaracağımızdan ümitliydik. Arkadaşlarıma süreçte koydukları katkıdan dolayı teşekkür ediyorum. Sonuna kadar çalışmalarına devam ettiler. Milletvekillerimiz Bursa’yı en iyi şekilde temsil edecekler. Bütün Bursa halkının temsilcisi olacaklar.”

7 VEKİL HEDEFLİYORDUK

CHP’den 1. sıra adayı olan ve milletvekili seçilmeyi başaran Prof. Dr. Lale Karabıyık ise, Bursa genelinde CHP’nin oy oranlarında 3 puanlık artış yaşandığını işaret ederek şöyle konuştu:

“Elimizden gelen çalışma temposunu gösterdik. İktidar partisinin 9 puanlık kaybı olduğunu görüyorum. Türkiye genelinde de iktidar partisinin oylarının düşmesi gelinen noktada vatandaşların Başkanlık sistemine ve yuzde 10 barajına tepkidir. Bu ayni zamanda başkanlık seçimi ile ilgili bir  referandumdur. Sonuç iktidara tepki olarak düşünülebilir. Sandıktan Türkiye genelinde iktidar partisinin yetkilerini sınırlama tepkisi çıktı. En az 7 milletvekili hedefliyorduk, üzüldüm. Sandıktan çıkan sonuca her zaman saygılıyız, hep beraber çalıştık, ben herkese çok teşekkür ediyorum.  Sandıklar tamamen açıklandığında hükümetin nasıl kurulacağı net bir biçimde şekillenecektir.”

CHP’nin yeni vekillerinden Erkan Aydın ise, CHP’den HDP’ye oy kaçışı olduğunu belirterek, “Biz eksikliği kendimizde arayacağız. Algı ve spekülasyonlar yapıldı. Artık önümüzdeki sürece bakacağız. Bizim seçmenimiz de HDP’nin barajı aşmasını istedi ve neticede de bu sonuç ortaya çıktı” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X