Türkiye Petrolleri LPG sektörüne giriyor

Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ (TP) Genel Müdürü Mutlu Gül, LPG sektörüne girme kararı aldıklarını bildirdi.

Türkiye Petrolleri LPG sektörüne giriyor

Gül, yaptığı açıklamada, lisans başvurusu yapmak üzere çalışmalara başladıklarını ifade etti. Sektörde ciddi bir ivme olduğunu belirten Gül, ”Biz iki açıdan bakarak LPG sektörüne girme kararı aldık. Bir tanesi, talebin artması. İkincisi de marka bütünlüğü açısından akaryakıt sektöründeki bir dağıtım şirketi olarak, LPG’de de olmamız gerekliliği açısından böyle bir karar verdik” dedi.

2016 ORTALARINDA

TP istasyonlarında, fiili olarak LPG satışına 2016 ortalarında başlamayı planladıklarını aktaran Gül, şöyle devam etti: ”Kendimize ait iki dolum tesisimizde, bir tanesi deniz bağlantılı bir tanesi de TÜPRAŞ bağlantılı LPG tesisleri kurmayı hedefliyoruz ama onun öncesinde lisans aşamasında, halihazırda kurulu olan, diğer dağıtım şirketleri ile işbirliği yaparak, bu yatırımı başlatmayı planlıyoruz. Çünkü LPG tesisleri vakit alacak işler. Biz, ilk etapta lisansımızı alıp işe başlamayı, bir taraftan da yatırımlarımızı devam ettirmeyi hedefliyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X