Türkiye rüzgarı arkasına aldı!

Türk ekonomisine güvenerek darbe girişimine rağmen, İzmir Bergama’da yatırım yapan Danimarkalı rüzgar türbin kanadı üreticisi LM Wind Power’ın Endüstrileşme Başkan Yardımcısı Ben Malefijt, Türkiye’deki kapasitelerini ikiye hatta üçe katlamak istediklerini

Türkiye rüzgarı arkasına aldı!

Malefijt, yaptığı açıklamada, Türkiye ekonomisinin istikrarlı yapısı nedeniyle ilk olarak General Electric’in (GE) kendilerini Türkiye’ye yatırım için davet ettiğini belirtti.

Yatırım kararını insanların sorguladıklarını belirten Malefijit, ‘Burada ‘gerek mavi gerekse beyaz yakalı çalışanlarınızı bulabilecek misiniz’ diye sordular ama şaşırtıcı bir şekilde çalışanlarımız çok iyi bir performans gösterdi ve çok iyi şekilde bir başlangıç yaptık’ dedi.

Fabrikanın temelinin 14 Temmuz 2016 yılında atıldığını hatırlatan Malefijit, ‘Darbe girişiminin olduğu gün Türkiye’den yola çıktım. Bu projeyi geliştirmek istediğimize yönelik açıklamalar da bulunmuştuk. Bana göre kazanmanın yolu dediğini yapıp, yaptığını söylemekten geçer. Darbe girişiminden bir gün önce temel attık, yatırımdan vazgeçmedik’ diye konuştu. Bergama ilçesindeki fabrikayı genişletmek için kurduklarını belirten Malefijit, ‘Bizim alanımız rüzgar türbinleri için kanat imalatı. Yatırımlarımızla Bergama’daki türbin kanadı üretim kapasitemizi ikiye hatta üçe katlamak istiyoruz’ ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X