Türkiye Somali’deki en büyük yatırımcı

Somali Türkiye Büyükelçisi Jama Abdullahi Mohamed, Türkiye’nin Somali’deki en büyük yatırımcı konumunda olduğunu belirtti.

Türkiye Somali’deki en büyük yatırımcı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, Somali Türkiye Büyükelçisi Jama Abdullahi Mohamed’i ağırladı. Buradaki konuşmasında Somali’nin zor günlerden geçtiğini ifade eden Mohamed, son 10 yıldır ülkeyi ve ekonomiyi yeniden inşa etmek için çalıştıklarını söyledi. Şu anda IMF tarafından fakir ülkeler arasında gösterildiklerine işaret eden Mohamed, ‘’Bunun dışına çıkmak için yol haritamız var. Bu doğrultuda yasal reformlar gerçekleştiriyoruz ve yabancı yatırımcıların ülkemize gelmesini istiyoruz. Türkiye hâlihazırda Somali’de en büyük yatırımcı konumunda. İki ülke arasında serbest ticaret anlaşması imzalanması öngörülüyor. Eğer bu olursa, Türkiye ile ticari ilişkilerimizin daha da artacağını umuyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X