Türkiye- Suriye sınırında askeri tatbikat

Türkiye-Suriye sınır hattında bulunan Mardin’in Nusaybin ile Suriye’nin Kamışlı kenti arasındaki mayınlı sınır bölgesinde, sınır hattındaki yasa dışı gösterilere yönelik zırhlı araçlarla askeri tatbikat gerçekleştirildi.

Türkiye- Suriye sınırında askeri tatbikat

Nusaybin 2’nci Hudut Taburu’na bağlı zırhlı kariyer tankları, askeri personel taşıyıcı, kobra zırhlı araçlar ve 50’ye yakın asker bir süre önce göstericiler tarafından sökülen sınır tellerinin olduğu bölgede tatbikat yaptı. Tatbikat gereği sınırda 5 sivil asker, sınır tellerini kaldırır gibi yaparak slogan attı. Askeri araçtan önce Kürtçe ve Türkçe anons saptıktan sonra askerler tatbikat gereği 5 kişiye müdahale etti. Tatbikat sırasında sınırın Suriye tarafındaki PYD bayrağı görülürken, YPG’lilerin de askerin tatbikatını meraklı gözlerle izlediği görüldü. Yasa dışı sınır geçişlerinde ve sınırdaki yasa dışı gösterilere yönelik gerçekleştirilen tatbikat öğlen saatlerinde sona erdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X